טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני שוקלת 54 וגובה 1.62. למרות שהמשקל שלי יחסית נמוך, יש לי המון שומנים ביריכיים ובבטן. אם אני הוריד 3 קילו- אני ארזה? מה אפשר לעשות כדי תוך שבועיים להוריד 3 קילו, כמעט בלי ספורט (הליכות של 45 דקות פעמיים בשבוע)?? וזה יוריד את השומנים?
ועוד שאלה- השומן בבטן שלי מתחלק ל-2 צמיגים-אחד מתחת לצלעות ואחד באיזור של הצלעות, וביניהם תמיד יש לי תמיד פס בולט (כשאני יושבת לא-ישר, הצמיגים נמעכים אחד על השני)...מה אפשר לעשות כדי שלא יהיה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לפי מה שאת מתארת יש מקום להורדת כמה קילו על ידי תזונה נכונה בהנחיית דיאטנית ופעילות גופנית (כמעט) כל יום במשך שעה. זה יוריד שומן מכל הגוף, כולל מהמקומות שציינת. מאחר ואין לך עודף של ממש, יהיה קשה ולא רצוי להוריד 3 ק"ג תוך שבועיים. תוכלי לעשות את זה בדרך הנכונה תוך 5-6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא רוצה להשקיע בזה יותר מדי, ובטח שלא ספורט כמעט כל יום... 3 פעמים בשבוע הליכה + תזונה נכונה - זה מספיק?
ועוד שאלה- כמה מים רצוי לשתות? עד היום הייתי שותה כליטר וחצי-2, אבל בחודש האחרון העלתי את זה לשלוש ליטר (בגלל החום). הבעיה היא שאני מרגישה נפוחה יותר מאז, כאילו שהמים מנפחים לי את כל הקיבה..זה הגיוני? כמה רצו לשתות?
אפשר לרזות גם עם מעט פעילות גופנית, אבל במקרה הזה צריך לצמצם יותר בתפריט, דבר שעלול להביא לשבירה. בכל אופן, תעשי ככל שאת יכולה להרשות לעצמך. אין המלצה גורפת לגבי כמות המים היומית. זה תלוי בנתונים האישיים, הרכב התזונה, פעילות גופנית, חום הסביבה. ליטר וחצי - שניים נשמע בסדר, אבל אפשר ורצוי לשתות יותר אם את מרגישה צורך. אסור להיות צמאה. ניפוח הקיבה - מיתוס.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד