טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בהמשך לשאלה ששאלתי מזמן בפורום, אני מבקש להוסיף ולחדד סוגיה שעימה אני מתמודד: כתוצאה ממחלתי ( ניוון שרירים ) אני שוקל כ - 22 קילו. אינני יודע איך נתתי לזה לקרות, אבל במרוצת השנים התמכרתי לנס-קפה, והיום הגעתי למצב שבו אני שותה בין 5-6 כוסות נס קפה, ויש ימים שאף 7 כוסות. אינני יודע לכמת את כמות המיליגרם המדויקת, אך אני משוכנע שלא פחות מ-500 מיליגרם ביום, ו -0 כוסות מים. תהיתי אם תוכלו לעזור לי להבין האם לכמות הזאת יש קשר ישיר לכך, שקשה לי "לקלף" את עצמי מהמיטה בבוקר, אף שאני ישן טוב? האם נכונה הסברה שלפיה כמות גדולה "שודדת" ויטמינים חיוניים כמו ברזל וסידן, גורמת לחרדות ועייפות וכו'? קיבלתי החלטה להתחיל להיגמל בהדרגה, שהרי אם אפסיק בבת אחת לא אצליח לתפקד, ואשמח אם תעזרו לי להבין כיצד אוכל להקל על התסמינים, וביחס למשקל גופי מה היא הכמות שאותה אין לעבור, האם שתי כוסות ( לא ספלים ) בבוקר היא כמות סבירה?
בהערכה, צחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייי צחי צריכת קפאין כשלעצה אכן מפריעה בספיגה של סידן וברזל ולכן מומלץ לשתות את הקפה בסמוך או עם ארוחה המכילה סידן או ברזל . אני לא חוזבת שהעייפות שלך נובעת מצריכה הקפאין הבעיה היא שאתה לא שותה מים . ולכן תתחיל לצרוך יותר מים וכמובן במגביל תבצע בדיקות דם מקיפות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד