טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הייתי רוצה לדעת האם יש משמעות הורמונלית (חוסר בויטמינים או מינרלים מסויימים) או סיבה פיזיולוגית או אפילו פסיכולוגית אחרת לתאווה תמידית למאכלים מסויימים? אני תמיד משתוקקת למאכלים הבאים ומרגישה שיכולה לאכול אותם ללא סוף, זו השתוקקות שונה מסתם "מאכל אהוב", דומה יותר לרעב תמידי שרק המאכלים האלו יכולים לספק: - גרנולה/מוזלי/שיבולת שועל - כל האגוזים למיניהם - לחמים ומאפים (בעיקר מתוקים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קארין שלום, ישנם אנשים בהם הצורך למתוקים ופחמימות גבוהה במיוחד כי גופם מזהה בצורה בולטת יותר את ההרגשה הנינוחה של עלית הסרוטונין (ניורוטנזמיטור שבמוח) שמתחרשת לאחר אכילת מזון עשיר בפחמימות ומתוקים. זה לגבי הלחמים המתוקים, גרנולה, מוזלי ושיבולת שועל. לגבי אגוזים למיניהם, קיימים מחקרים שמראים על עליה בחומר מסוים בזמן אכילת שומנים ומכאן גם התמכרות לכך. אבל במקרה הזה הייתי אומר שמדובר בהרגל שרכשת לעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד