שריפת קלוריות בהתאם לדופק הלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות בהתאם לדופק הלב
    אבי
    11/10/2012

שמעתי שאנשים בעל כושר גופני טוב שורפים יותר קלוריות וחילוף החומרים שלהם יותר טוב....
    ביחד עם זאת, אני יודע שככל שהדופק גבוה יותר בזמן פעילות גופנית- כך גם אני שורפים יותר קלוריות.
    אדם שהכושר הגופני שלו אינו טוב- מגיע לדופק גבוה בזמן פעילות, לעומת אדם בעל כושר גופני טוב.

אם כך, האם אדם שאינו בכושר טוב ישרוף יותר קלוריות ומהר יותר מאדם בעל כושר גופני טוב?? (כי כמו שאמרתי קודם הדופק שלו גבוהה) האם זה הגיוני??

אולי הכוונה שאדם עם כושר טוב שורף יותר קלוריות רק בזמן מנוחה ובגלל החילוף חומרים הטוב שלו? (למרות שגם זה לא מסתדר לי כי אני יודע שלספורטאים יש דופק דיי נמוך).
    אם אפשר אשמח אם תעשו לי קצת סדר עם זה.

תודה,
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות בהתאם לדופק הלב - תגובה

אהרון רזון
    14/10/2012

הדופק בלבד אינו מעיד בהכרח על קצב שריפת האנרגיה. דופק גבוה יכול להיות גם בגלל
    מצב רפואי.
    בד"כ, כאשר שני אנשים עם נתונים פיזיים זהים (משקל, גיל, מין, גובה, הרכב גוף, איזון הורמונלי), מבצעים בדיוק אותה הפעולה (למשל רצים מרחק זהה באותה מהירות), הלא מאומן שורף יותר אנרגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו