הרגלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלים
    רעות
    01/03/2008

האם באמת הכל עניין של הרגל?.
    סתם לדוגמא לפני שנה +. אחרי שעור פילאטיס אכלתי פרי. וכנראה זה לא הספיק חד פעמי אחרי השעור, ולא אכלתי המון שעות אח"כ כי לא הייתי לא במקום שיש לי מה לקנות ולא היה איתי אוכל, ואחרי מס' שעות שאכלתי עדיין הייתי רעבה ככה במשך תקופה, ומאז אני מפחדת להיות רעבה. ושמתי לב שאני אוכלת עוד לפני שאני נהיית רעבה, כי עבר שלוש שעות מאז שאכלתי קודם, אז יאלה לפני שאני נהיית רעבה. או שעתיים כי עוד שעה י ש לי פגישה של שעה, ובגלל ששמתי לב לזה החלטתי לשבור את זה, ולהראות לעצמי שזה שפעם אחת הייתי כל הזמן רעבה. זה לא אומר כלום, ולכן עכשיו אני מרגישה את הגוף שלי.
    סתם דוגמא פעם הייתי רגילה בבוקר לפני הלימודים רק קפה ועוגיה ובעשר את הלחם שלי ועכשיו איך שאני פותחת עיינים לא משנה רעבה או לא, אז יש אוכלת לחם, ופרי פחות "משביעה". אבל ברור לי שהכל זה אמונות אצלי, ועכשיו אני יוצאת מזה. כמו שלדוגמא במקום לחם אכלתי 3 פירכיות עם טחינה ופסטרמה לארוחת ערב, ובעצם אני מנסה להרגיל את עצמי לא להיות כל הזמ בתחושה של שובעה. ושהכל בסדר. השאלה שלי היא בכללי ובגדול האם בכלל ניתן להרגיל את הגוף סתם לדגומא לאכול כל 5 שעות,? או לאכול רק מהצהריים או לאכול בבוקר רק פירות טרופיים(כמו שמרית מהנטורופתיות אומרות?) אם למשל עכשיו במשך שבוע אני החליט כי ככה אני רוצה (סתם דוגמא) שכל בוקר אני אוכלת תפוח ורק אחרי 4 שעות של לימודים אני אוכלת איזה פיתה עם משהו, האם בסופו של דבר הגוף "התרגל לזה|? ובכלליות למרות שאני מתגברת על זה מאוד יפה והייתי בטיפול גם ואני עוד בתהליך עם עצמי לבד. האם זה נכון שלא כל הזמן צריכים להיות שביעים,? ואפשר גם להרגיש רגיל. אשמח לתגובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלים

הוספת תגובה

• הרגלים

רחל גרנות
    02/03/2008

שלום לך,
    כפי שאת רואה ומתנסית, הרי חלק גדול מההתנהגויות שלנו (לא רק באוכל) הם הרגלים. אולי בפעמים הראשונות זה ענה על איזה צורך ומי יודע אולי גם עזר בהתמודדות עם בעיה, אולם במשך הזמן זה הפך להיות אוטומטי, כלומר, אנחנו על מעין "טייס אוטומטי", משהו קורה ואנחנו מגיבים באכילה (במקרה שלנו). כפי שראית, בהחלט ניתן לשבור הרגלים ואת ההוכחה לכך. מעבר להרגלים עצמם, הצלחת להתגבר על אמונות (הבסיס להרגלים) וגם על פחד מאד אמיתי ומאיים - הפחד מלהיות רעב. בעולם השפע שבו אנחנו חיים, אין לו מקום ממשי, אולם, אני נתקלת בו לא אחת. אנחנו אוכלים על החשבון, אולי לא יהיה אוכל זמין אחר כך. ניתן להרגיל את עצמנו להרבה מאד דברים, אולם, האם ההתעסקות שלך בכל מיני חוקים וכללים לא מוגזמת ומיותרת? מי אמר שצריך לאכול כל 3 שעות או 5 שעות? אולי הגיע הזמן להתחבר לגוף ולהקשיב לו? אני חושבת שהגיע הזמן לעשות שלום עם האוכל ועצמנו.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רחל

רעות
    02/03/2008

איך עושים את זה? ז'תומרת בואי אני אתן לך דוגמא, אבל לפני זה אני עציין שאני לא בקטע של דיאטות ואני בקטע של באמת במין דרך שאין תפריט קבוע, ולאכול כל פעם משהו אחר ובשעות אחרות. בדיוק כמו שאנחנו לא צריכים לשרותים כל יום באותם שעות.

בגלל שאת דיאטנית דווקא חשבתי שתביני שרוב הדיאטניות ממליצות על ארוחה קלה כל שלוש שעות. בגלל שזה עוזר לחילוף החומרים??

אז בואי אני אביא לך דוגמא, קמתי בבוקר אכלתי עוגיה ושתיתי קפה והלכתי לשעה שעור פילאטיס.
    אחרי השעור אכלתי 2 פרוסות לחם קטנות (יש לי צליאק, אז אמא שלי הופעה לי וזה יוצא דחוס הווה אבל בגודל קטן) מן לחם תירס שנראה כמו עוגה.. (לא משנה). עם שתי גמבות ובכל גמבה מילי קוטג' 5%. שוב אני לא בעד לספור כפות פשוט מיליתי אחת ואת השניה.
    אחרי זה לא ידעתי לאכול עוד פרוסה אחת כי הן מאוד קטנות או לא, ככה התלבטתי כ"כ הרבה.. לא הייתי ממש מלאה, אבל גם לא הייתי רעבה. מן הרגשה של כלום כזה רגיל, ובכל זאת אחרי כמה זמן של מחשבה אכלתי עוד פרוסה. יכול להיות שמרוב שהייתי הולכת לתוזנאיות וכו' כבר אני בעצמי התבלבלתי.אבל אשמח ממך להמלצות.

נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועה

רחל גרנות
    04/03/2008

שלום נועה,
    אני שמחה שאת לא בקטע של דיאטות. אני תמיד טוענת שדיאטות זה הדבר הכי משמין. אגב, אני ממש לא דוגלת בלאכול כל 3 שעות, בעצם, אני מבקשת שכל אחד ימצא את הדרך הטובה ביותר לעצמו. יש כאלה שטוב להם לאכול כל 3 שעות ואחרים שזה ממש לא מתאים להם. את ורבים אחרים כבר ממש מבולבלים מכל התיאוריות. אנשי המקצוע אשמים לא מעט בכל הבלבול הזה. מרוב תיאוריות שכחנו להאזין לעצמנו ולבחור את הדרך שבאמת מתאימה לנו. אני מאמינה שאין אסור - הכול מותר, זה רק ענין של כמויות.
    המון הצלחה והקשיבי פחות לאחרים והתחילי לסמוך על עצמך.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    04/03/2008

אני אוהבת את השיחה שלנו.
    תראי אני מאוד נגד דיאטות כי גם לדעתי דיאטות משמינות. הריי בן אדם שבדיטאה אוסר על עצמו כל מיני דברים. ואז בגלל שהוא חושב שאוסר לו. אז הוא רוצה את זה. בקטע של לספור קלוריות אני גם נגד לגמריי הכל בטבעיות, אבל קורה יותר תקופות שאני לא סופרת פשוט בודקת. רק באמת כדי לדעת שאני לא הולכת לאכול עכשיו איזה משהו שיתפיח אותי מאוד , זה קרה לי כבר עם משהו.
    וזה נכון מרוב כ"כ הרבה תאוריות ובעצם בכל כתבה שאני רואה ועדיין כתוב שצריך לאכול ארוחת בוקר שצריך לאכול כל שלוש שעות שלא מומלץ סוכר לבן שכן מומלץ מולסה וסוכר חום . אבל עם מישהו יותר אוהב סוכר לבן, אז מה יקרה עם או יקח כפית? או 2 כפיות או את יודעת מה 3 כפיות סוכר לבן ביום? . לא יקרה לו כלום. הוא לא התחצ'קן יותר ולא ישמין או משהו. זאת דעתי, בגלל שהוא ידע שזה לא בריא ולא ירצה את הסוכר הלבן, אז בסופו של דבר רק את זה הוא יחפש כי הוא יודע שזה לא בריא אז לא אוכלים. ובעצם עובדה שפעם חיו טוב יותר (חוץ מזה שלא היו תרופות) כי היה רק לחם לבן חמאה וריבה וסוג אחד של גבינה. ואני בטוחה שאנשים היו חיים ממש טוב.

בקיצור אני אחת שקמה בבוקר אוכלת חטייף פרי קטן והולכת לעשות ספורט. אגרסיבי. ורק אחרי שעתיים אוכלת כמו שצריך יותר. וגם לא מהדברים הגדולים, והמאמן כושר שלי אמר לי פעם הבאה בבוקר לפני האימון לאכול פרוסה עם גבינה. אבל זה ישר בבוקר. הוא יותר נכון המליץ לי. אנשים אחרים היו לוקחים את זה מאוד אישית ומאותו רגע היו אוכלים לחם עם גבינה כל בוקר כי המאמן אמר. אבל אולי זה לא מה שהם באמת רוצים?!

סתם לדוגמא אכלתי כבר ארוחת ערב, ואמא שלי עשתה לחמניות ללא גלוטן (יש לי צליאק) והייתי כבר אחרי הארוחה, וממש התחשק לי לחמניה אחת. ולא חצי בלי אחת שלמה לאכול. אז אכלתי. ואם הייתי מונעת את זה ממני למרות שממש רציתי רק הייתי רודפת אחרי זה, ברור לי שגם לפעמים צריך לדעת לא לפהריז בכמויות. אבל פו אני לא מדברת על זה. בכלל לפי דעתי זה מאוד נחמד פעם בשבוע לאכול כזה יותר מבדרך כלל.

מה שקרה לי מרוב שחשבתי כל הזמן שחייבים לאכול בבוקר וחייבים כל שלוש שעות, ואם לא אוכלים כל שלוש שעות אז אחרי זה הולכים לחדר כושר רעבים ועוד מליון ואחרים. אז יצאתי קצת מפרופורציות וכל החיים מנוהלים על ידי השעות המצחיקות האלו.

נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו