טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה על התשובה. למה כתבת לי שאם אני בדיאטה אז להימנע? אני מבין מדבריך שאם אדם הוא לא בדיאטה אז לדעתך הוא יכול לאכול ג' נק פוד.. (גם אם לא בתדירות גבוהה).
שאלתי את השאלה על מנת לראות אם תזונאים ימליצו להימנע לחלוטין מג'נק פוד (מה שהם צריכים לעשות) או שגם הם (לצערנו) מושפעים מתרבות האכילה המערבית וימליצו 'לאכול כמה שפחות ' או 'לא כל יום' (אז 'רק' 3 פיצות בשבוע זה בסדר???) .
חבל מאד. תשובות כאלה מובילות למחלות ושאר צרות. אני מבקש ממך כי בעתיד פשוט תמליץ לא לצרוך לחלוטין ג'אנק פוד בלי קשר לדיאטה/תדירות 'וכו'.
תודה
כפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המזונות שתארת נחשבים מאוד לא בריאים. השאלה היא איכן הם מוכנים, אם קונים מזון מוכן (קפוא להכנה מהירה בבית או במסעדה) המזונות הנ|"ל מכילים כמויות גבוהות מאוד של נתרן (מלח), ושומנים רווים. יחד עם זאת אין שום מניעה להכין בבית פיצה איכותית על בסיס קמח מלא עם רוטב עגבניות ביתי איכותי ודל נתרן, ואפילו גבינה צהובה 9% (יוצא בול כמו גבינה צהובה רגילה). או המבורגר מבשר בקר רזה, אפילו בלחמניה מקצח מלא. אני חושבת שלאכול זו הנאה!!!! אז גם אם אתה בדיאטה אין שום מניעה לאכול מזונות שנחשבים "ג'אנק" פעם ב...... בכל מקרה הייתי ממליצה תמיד לאכול מזון איכותי ביתי ולא מתועש למרות ששוב, פעם ב........ לא יקר כלום אם תאכל גם המבורגר מתועש. נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים