טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לעיתים אני מרגיש את הבטן ממש נפוחה , בייחוד אחרי ארוחת שישי מה יכולה להיות הסיבה לבטן נפוחה ,מקריאה שלי באינטרנט הבנתי שהבעיה יכולה להיות גזים ממה אני אמור להמנע ?ומה הפתרון ?
אשמח לקבל תשובה תודה והמשך יום מעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי שלומי, בטן נפוחה לאחר הארוחה יכולה להיות כתוצאה מתהליך עיכול איטי, אכילה מוגזמת, רגישות למרכיב מזון שמביאים להצטברות גזים. יכולים להיות גם כמה גורמים יחד. אם הסיבה היא תהליך עיכול איטי - אתה אמור לחוות חוסר נוחות אחרי כמעט כל ארוחה ואפשר לאבחן את זה בבדיקה אצל גסטרואנטרולוג . אם הסיבה היא אכילה מוגזמת - אתה פשוט צריך להפחית מהכמויות ולפזר את הארוחות למשך היום (לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות - כל שלוש שעות בערך)- למשל כריך, אח"כ פרי+יוגורט וכו'. זה הרבה פעמים מאוד עוזר. אם לא יכול להיות שהסיבה היא רגישות למרכיב מסויים - לדוגמא לקטוז או סיבים- אפשר להחסיר את זה מהתפריט ולנסות לראות מה קורה (לנסות להוריד מוצרי חלב ניגרים ובפעם אחרת בנפרד לנסות להוריד ירקות סיביים ואח"כ להוסיף בהדרגה את המרכיב ולראות). אפשר להעזר בדיאטן/נית בתכנון תפריט כזה. בכל מקרה, אם אתה מרגיש ששום דרך לא עוזרת, כדאי לפנות לרופא גסטרואנטרולוג שישלח לבדיקות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים