שאלה שמציקה לי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שמציקה לי...
    הרי
    10/11/2012

שלום,
    האם כל הפירות שצצו בשנים האחרונות כגון:עגבניות שרי, פלפלים כתומים, אבטיחים "אישיים" וכו' מכילים את כל אבות המזון כמו בפירות המקוריים?
    אפילו יותר מכך , האם פירות "רגילים" שגודלים בחממות ולא באדמה מכילים את אותפ היסודות הדרושים לאדם (הרי, לדוגמא, הטעם של עגבניה היום לא מזכיר את העגבניה של פעם...)?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שמציקה לי...

הוספת תגובה

• שאלה שמציקה לי... - תגובה

אהרון רזון
    10/11/2012

באופן עקרוני, לירקות ופירות מהונדסים יש ערך תזונתי נחות.
    לגבי גידול בחממה, אם הרכב הקרקע (כולל דישון) דומה, לא צריך להיות הבדל. הבעיה היא שמזרזים את הגדילה על ידי כמות יתר של דשנים כימיים, לכן הטעם של גידולי החממה פחות טבעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אם מומלץ לאכול עגבניה אחת ביום

הרי
    13/11/2012

וכיום הערך התזונתי נמוך יותר אז זה לא מספיק וצריך לאכול יותר (וכמה יותר?).
    בעצם, עם כל הקדמה, אם אוכלים אותה כמות כמו פעם והיא מכילה פחות ויטמינים ומינרלים אז אנו פחות בריאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אם מומלץ לאכול עגבניה אחת ביום - תגובה

אהרון רזון
    13/11/2012

ההבדל אינו כל כך משמעותי עד כדי גרימת חסרים תזונתיים. אם אוכלים שפע ירקות ללא קשר לצורת הגידול, אין מה לדאוג למשק הוויטמינים ומינרלים. אני ממליץ ירקות בכל ארוחה עיקרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו