טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני כשנתיים לאחר טיפולי כימותרפיה והקרנות בעקבות סרטן שד. לפני המחלה הייתי רזה, לא מאוד רזה, אבל בהחלט רזה. מעולם לא הייתה לי בעיית משקל. אני בת 49 כיום.
היום משקלי כ-10 ק"ג יותר מאשר לפני המחלה (לפני 3 שנים). היום אני אוכלת הרבה פחות ושוקלת הרבה יותר...וברור לי שההשמנה היא לא מאוכל, אלא מחוסר איזון הורמונלי.
אני מחלקת את ההשמנה לשניים: 5 ק"ג העליתי כנראה בעקבות הפסקת המחזור (לאחר הכימותרפיה המחזור לא חזר) ועוד 5 ק"ג מהכדורים שאני לוקחת לצורך מניעה (טמוקסיפן).
איך אפשר להתמודד עם השמנה שנובעת מחוסר איזון הורמונלי ולא מצריכת מזון לא מבוקרת? הורדתי באופן ניכר כמויות מזון, מתוקים, סוכר (שגם קודם לא נהגתי לזלול). אני צועדת כ-45 דקות 3-4 פעמים בשבוע. אני אמנם לא משמינה יותר אבל גם לא מצליחה להוריד במשקל. מה אפשר לעשות?
תודה רבה
יעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי יעלה, זו שאלה שעולה הרבה אצל מחלימות מסרטן השד, שלוקחות טומקסיפן, וללא ספק ישנו קשר בין עליה במשקל ונטילת התרופה. יחד עם זאת, אני פוגשת נשים שמצליחות לרדת במשקל גם אחרי הטיפולים. הדרך לכך היא יצירת מסגרת מתאימה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתבנה לך תוכנית אישית. יכול להיות שלמרות שאת אוכלת מעט את לא אוכלת נכון, וזה בהחלט יכול למנוע ממך לרדת במשקל. פני לייעוץ ובני תוכנית לירידה במשקל. אני מאמינה שעם תוכנית נכונה וליווי את בהחלט מסוגלת לרדת את מה שעלית. רק בריאות נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד