טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 16 וחצי. כבר יותר משנה שאני מתעסקת עם דיאטות וספורט, רזיתי בערך 20 קילו בזמן שהתמדתי עם תזונה דלת שומן, הגעתי למשקל של 62 קילו על 174 , בחודשים האחרונים עליתי ל67 בגלל התקפי אוכל שיש לי לעיתים קרובות.. אני מתאמנת הרבה אולי אפילו יותר מידי, בגלל הפחד שלי מלחזור להיות שמנה, אני מתאמנת 6-7 ימים בשבוע, בעיקרון אני רצה 10 ק"מ ביום. בשבועיים האחרונים אני רצה רק פעמיים ובמקום ה4 אני עושה ספינינג במהירויות,ןעומסים קשים, מה שבטוח שסוג האימון הוא הרבה יותר אינטנסיבית, רציתי לשאול כמה שורפים בכל אימון ומה יותר בריא בשביל לעשות? בקשר לירידה במשקל מישהו יכול לעזור לי?? אני לא מצליחה לחזור לעצמי ולשליטה העצמית שהיתה לי.. אשמח אם תגיבו לי... תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כל הכבוד על הירידה הנפלאה במשקל! זה בטח דרש הרבה עבודה מאומצת. ודרושה עבודה לא פחות קשה כדי לשמור על התוצאות.
תנסי לבדוק מדוע את לוקה בהתקפי אכילה: האם את מנסה לשמור על משקל שהוא נמוך מדי עבורך? האם את אוכלת בצורה מסודרת? האם את צורכת די אנרגיה או למעשה מרעיבה את עצמך והגוף שלך נלחם חזרה?
חשוב ביותר לאכול תפריט מגוון, המכיל את כל רכיבי התזונה. לצרוך מספיק קלוריות, שעם הפעילות האינטנסיבית שאת עושה, צריכה להיות לא פחות מ-1800-2000 קלוריות.
מומלצת פעילות גופנית יומית של שעה. סוג הפעילות פחות חשובה. תלוי במה גורם לך הנאה, מה את אוהבת ונגיש לך. בעיקרון, מומלץ לגוון בין תחומים שונים: הליכה/ריצה, ספינינג, ריקודים, משחקי כדור, פילאטיס וכו'.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים