בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטן
    רועי
    16/12/2012

שלום,
    אני בחור בן 28, בריא באופן כללי. מעולם לא הייתי בעל עודף משקל או אפילו קרוב לזה. בחצי שנה האחרונה אני מקפיד על אימון במכון כושר שלוש פעמים בשבוע הכוללים כמעט כל פעם - אימון משקולות+כפיפות בטן, ולאחר מכן ריצה של כ2.5 קילומטר (כולל העלאת דופק ל160-170) במשך20-25 דקות.
    מבחינת תזונה אני מקפיד שלא להרבות כלל במאכלים שומניים (ואם כן אז משתדל שהם יהיו שומנים מהצומח), אבל כן מקפיד שלא להישאר רעב.

אף על פי כן, יש לי כרס - בטן שלא משתטחת ולא משנה מה או כמה אני אתאמן או אפסיק לאכול. נדמה לי כאילו השומן בגופי מתרכז אך ורק שם. לפעמים הכרס גדולה יותר ולפעמים קטנה. בבקרים כשאני קם הבטן יחסית שטוחה מאוד ובמהלך היום היא מתנפחת. זה מתסכל והייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת מקצועית כך שאולי אבין מה הבעיה - האם מדבר בשומן או שאולי מדובר בהתנפחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטן

הוספת תגובה

• בטן - תגובה

אהרון רזון
    17/12/2012

אם BMI שלך לא יותר מ-22-21 ובכל זאת יש לך בטן בולטת, מדובר במבנה גוף שלא ניתן לשנות באופן משמעותי. לא כל אחד יכול לעשות בטן שטוחה לגמרי. ישנם גם מקרים הפוכים, גברים שמנים אבל עם בטן לא בולטת במיוחד.
    תבחן בכל זאת אם יש מקום להרזיה (בלי להגזים) ואז גם מצב הבטן ישתפר.
    לפי מה שאני מבין, הכושר האירובי טעון שיפור, אם בקצב ריצה נמוך (כ-7 קמ"ש) אתה מגיע לדופק כל כך גבוה. הייתי מעלה בהדרגה את נפח ועצימות הפעילות האירובית.
    אתה יכול לבדוק בעצמך אם מדובר בשומן תת-עורי, על ידי צביטת עור הבטן, אבל יכול להיות גם ריכוז גדול של שומן וויסצרלי (תוך-בטני) שדורש איבחון מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו