טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני אחרי ניתוח בבטן ואי אפשר לעשות פעילות גופנית לזמן מה.. הבעיה לפעמים עזרו לי שתי תאנות בלי השריה ולפעמים שזיפים עם השריה.. אני לא רוצה להשמין כי בתקופה זו מוגבלת קצת בתנוענ ..לא עובדת בבית איך שהיתי לפני ניתוח ולאחר הניתוח העצירות החמירה.. לא אוהבת מים זו הבעיה שלי .ירקות אני אוכלת וגם פעמיים פרי מה דעתך על הכתבה הזאת שקראתי בוינט סובין חיטה הוא רכיב שקיבל תואר כבוד במצעד הבריאים - אך הוא לא ראוי לו. הסובין והחיטה צריכים להיות מחוברים זה לזו, בדיוק כפי שהם נבראו. כשמפרידים ביניהם, מקבלים סובין שמכיל חומצה פיטית. החומצה הזאת נקשרת למינרלים בגוף שלנו ולא מאפשרת להם להיספג. המינרלים הגדולים בגופנו הם סידן, מגנזיום וברזל. לכל אחד מהם תפקידים רבים וחשוב לשמור את המינרלים האלה בגוף.
בלחם המלא המכיל את כל הגרגר, השפעתה של החומצה הפיטית מתבטלת. סובין חיטה מסתתר בהרבה מאכלי בריאות כגון דגני בוקר וקרקרים שעשירים בסיבים. מומלץ לקרוא את רשימת הרכיבים ואם המוצר מכיל סובין חיטה, אל תקנו אותו. לעומת זאת, סובין שיבולת שועל הוא מצוין.
+ הוספת תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את התשובה לחלק הראשון כבר קיבלת. אתייחס למאמר. אכן הסובין מכיל הרבה חומצה פיטית, לכן לא מומלץ לאכול לא מבושל או אפוי, אבל לא צריך להמנע מצריכתו, בעיקר למי שנלחם נגד עצירות. החום של הבישול או אפייה מנטרל במידה מסויימת (תלוי בגובה החום ומשך החימום) את החומצה הפיטית ומשחרר את המתכות (סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ) שהיא קושרת. סובין שיבולת שועל זה בריא מאוד (גם הוא מכיל חומצה פיטית בריכוז נמוך יותר, בגלל שיש בו פחות סיבים), אבל פחות יעיל נגד עצירות מסובין חיטה. אין צורך להמנע ממוצרים אפויים המכילים סובין. בלי קשר לעצירות, חשוב יותר לקרוא את רשימת הרכיבים כדי לוודא שאין שומן טרנס, וכימיקלים למיניהם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד