סידן וברזל באותו הכדור? ייתכן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סידן וברזל באותו הכדור? ייתכן?
    שירית
    24/03/2013

היי, התחלתי לקחת מולטי ויטמן (של דרך חיים) כל בוקר אחרי הארוחה שלרוב היא טוסט עם גבינה צהובה.
    ראיתי שכתוב על האריזה שיש בכדור גם ברזל וגם סידן ואני יודעת שסידן מפריע לספיגת הברזל ? אז איך הגיוני שהם נמצאים יחד באותו הכדור?
    ומה לגבי זה שאני לוקחת את זה אחרי גבינה צהובה? (פשוט רוב הארוחות שלי חלביות ויש לי קצת בעיה עם זה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סידן וברזל באותו הכדור? ייתכן? - תגובה

אהרון רזון
    24/03/2013

באופן כללי, יעילותו של מולטי וויטמין איננה טובה. בתוסף זה חלקם של וויטמינים ומינרלים קבוע ואינו מתחשב בחסרים הספציפיים. במקרה שאת מתארת, גם הספיגה
    מופחתת באופן משמעותי. אפילו כאשר המקור הוא תזונה טבעית, נוכחות ריכוז משמעותי של סידן מעכב את ספיגת הברזל, לכן מוצרי חלב לא אוכלים במרווח זמן
    קצר ממאכלים עתירי ברזל.
    אם רוב התזונה שלך חלבית, מיותר לגמרי לקחת תוסף סידן, ובתזונה מאוזנת, אם אין חסר חמור כלשהו, אין צורך בשום תוסף. גם אם בכל זאת, משתמשים בתוסף הוא צריך להיות מורכב מויטמין\מינרל ספציפי ולא מולטי וויטמין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו