טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בת 22, שנים שאני מתעמלת ספורט עם תרגילים מתקדמים מאוד, חמש-שש פעמים בשבוע למשך שעה ורבע-וחצי. אני אוכלת בריא כבר שנים, לא סוכר לבן, לא מטוגן, רק קמח מלא, שיבולת שועל, הרבה ירקות.. למרות זאת אני לא יורדת במשקל. מסת השרירים עלתה מאוד, אבל שכבת שומן עקשנית באזור הבטן מאוד מטרידה אותי.
לדוגמה, זה מה שאכלתי היום:
בוקר: דייסת שיבולת שועל, קקאו טהור חם עם דבש, יוגורט ללא שומן
אחרי ספורט: קערת יוגורט, שתי בננות, מעט שיבולת שןעל
צהריים: עדשים מבושלים עם אפונה, לחמנייה קטנה בגודל אגרוף של ילד (מקמח מלא, ביתי)
ביניים: עוד מנה קטנה של עדשים
ערב: סלמון, סלט, אפונה שלוקה ללא שמן
תחושה שלי עכשיו היא בטן נפוחה מאוד וגזים. אני ניסיתי המון דברים כמו חומץ תפוחים, לשתות לימון, אני מאוד עוצרת את עצמי ממאכלים ולמרות המאמצים... אני מאוכזבת ומתוסכלת.
אשמח לעזרה. תודה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כבר ארבע שנים שאני לוקחת קפסולות של אומגה 3, בבוקר ולפעמים בערב. לוקחת גם טבליות של חמוציות, אחד ביום. לוקחת מולטי ויטמין של- Alive! whole food שתי קפסולות ביום (ההמלצה שרשום בקופסה הוא 6 קפסולות ביום כי המינון נפרס לאורך היום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נראה לי שהתוספים מיותרים. עדיף דגים עתירי אומגה 3, ואם את מאמינה בסגולות של החמוציות, אזי אכלי את הפרי. מולטי ויטמין עושה טוב, אפילו טוב מאוד לכיסים של היצרנים והמשווקים, אבל לא הוכחה תרומתו לבריאות.
תודה רבה על המענה אני בת 22, גובה 1.63 ומשקל 64 פחות או יותר. עושה 45 דקות פעילות אירובית(ריצה, שכיבות שמיכה רבות, איגרוף, מדרגה עם משקולות. גם אירובי אינטרבל עם חמש קילו משקולות
אחר כך 45 דקות של תרגילי כוח עם משקולות של חמש קילו, פילאטיס, מעט יוגה.
משתדלת להתאמן בממוצע חמש פעמים בשבוע.
שינוי דפוס הארוחות עשוי לגרום לתזוזה בהרזיה. הצעות לשינוים: בוקר: סלט ירקות גדול מגוון עם גבינה צפתית. 15-20 דקות לפני ספורט: בננה. מייד אחרי: 2-3 תמרים. אחרי ספורט (תוך שעה): שתי פרוסות לחם מקמח מלא עם שליש גביע קוטגי 5% צהריים: סלט ירקות גדול כמנה ראשונה, עוף טרי (לא מטוגן וללא עור ושומן) + ירקות מבושלים. ביניים: פרי+ יוגורט טבעי ערב: ללא שינוי.
רצוי להרחיב את בפעילות האירובית ולהעצימה. העצימות האפקטיבית היא בינונית-גבוהה (דופק 130-160)
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד