טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ערב טוב.. אני בחורה בת 22 גובהי 161 והמשקל 50 קילו. לאמא שלי, דודים שלי, שתי הסבתות וסבא אחד יש סכרת... ואני הייתי מאוד רוצה למנוע את זה אצלי לעתיד.. היית ממליץ לי לוותר כבר מעכשיו על סוכרים פשוטים ברמה הכוללת ולעבור למורכבים? איך אני אמורה לאכול באופן כללי?.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אורח החיים שלי הוא לא הדבר הבריא ביותר כרגע. אני מעשנת, בתהליכי הפסקה וחוששת מעניין ההשמנה שעלולה להגיע בעקבות כך. כרגע זה בערך מה שאני אוכלת ביום:
בוקר - שותה נס , בדרך כלל לא אוכלת. הארוחה הבאה היא בסביבות השעה 10-11 וזה בדרך כלל פרוסה מלחם לבן עם טונה או חטיף כלשהו.. אחר כך בצהריים לפעמים קציצות או עוף או חזה עוף בתוספת של עגבניה או סלט קטן ותפוח אדמה או אורז. אחר כך בדרך כלל שוב פרוסת לחם עם טונה ומלפפון. בערב לא תמיד אוכלת ואם כן אז סלט או ספגטי או פירה. אני יודעת שהתפריט גרוע אבל לא בטוחה איך אני אמורה לאכול... בנוסף כמה מים היית ממליץ למישהי בגובהי ומשקלי לשתות? אני שותה בקושי ליטר וכבר מרגישה שכאילו הגוף שלי קטן מכדי להכיל את כל המים, מתבטא ברעשים בקיבה מוזרים של המים ותחושת נפיחות....
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין שום וודאות שגן המחלה עבר אליך, אבל בהחלט מומלץ לצמצם עד כמה שאפשר את גורמי הסיכון. אחד מהם זה עודף משקל, ומבחינה זאת מצבך מצויין. גורמי סיכון אחרים: עליה בשומני דם. (LDL ו טריגליצרידים). יתר לחץ דם. העדר פעילות גופנית. עישון. כמובן שיש גם גורמי סיכון שלא ניתו לשלוט בהם כמו סיפור משפחתי, עליו את מדווחת וגיל (בינתיים לא רלוונטי).
המלצות כלליות: הגבלה משמעותית בצריכת פחמימות פשוטות, מאכלים מטוגנים, שמנים או עתירי כולסטרול המנעות מאוכל מעובד, מעושן, משומר, או מלוח. צריכת הרבה ירקות מכל הצבעים, שומנים חד בלתי רווים כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה עמילנים מלאים בלבד (בהגבלה) כגון לחם, אורז, פסטה מלאים. ביצוע פעילות גופנית אירובית על בסיס יומי. שמירה על המשקל המצויין שלך. אם תוסיפי 2-3 ק"ג לא יקרה אסון. המנעות מעישון.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים