מה המקסימום שאפשר לעלות ביום אחד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה המקסימום שאפשר לעלות ביום אחד?
    מורן
    23/03/2008

הי,
    אינני יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל אנסה.
    רקע
    אני בחורה רזה מאוד שמשתדלת להקפיד לאכול אוכל בריא (לחם מלא, אורז מלא וכולי) אך נמנעת משומן! מקפידה לאכול אחוזי שומן מאוד נמוכים ולהמנע מלאכול מטוגן, אפוי ואפילו מרוח בשמן.
    בשיגרה יוצא לי לאכול ביום מקסימום כף שמן ביום וסה"כ מעט מאוד שומן שמצטבר בגבינה, בחלב ואפילו בעוף שאני אוכלת במשך היום.
    ממש מתעקשת שכל סלט יגיע לא מטובל ועוף יעשה בלי שמן וכולי.
    זה הסוד שלי, ואכן יש לי גוף של דוגמנית, צרה ורזה.
    אך ביום מסוים בשבוע, בדרך כלל פעם בשבוע אני אוכלת כל דבר! אחוזי שומן כל כך גבוהים שיכול להיות שיגיע ל120 גרם שומן ביום ואני לא מגזימה. (טוסטים, שוקולדים, בשר בשמן וכולי).
    אני מצליחה להשאר רזה וחטובה (מקפידה להתאמן לפחות פעמיים בשבוע).
    אני יודעת כי זה לא בריא העליות והירידות לגוף וההתנזרות משומן בצורה קיצונית וכולי.
    אך בכל זאת,
    השאלה
    האם תוכלי לומר לי כמה שומן הגוף יכול לספוג בבת אחת ביום? אם כמו בדוגמה ביום אחד אכלתי כמות גדולה של שומן (נניח 120 גרם שומן ביום) ובשאר הימים לא. (נניח 10 גרם ביום)
    האם אני יכולה בגלל יום כזה לעלות בקילו או שתיים או אפילו שלוש?
    האם יש גבול לכמה קילו אפשר לעלות ביום אחד? זאת בהנחה שאני ממשיכה בשאר הימים להמנע משומן וקלוריות.
    האם זה ממש מזיק לגוף?

אודה מאוד לתגובתך.
    מורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למורן

שרון
    23/03/2008

היי רציתי לשאול אותך מה הסוד שלך לגוף רזהב כלומר כמה קלורניות את אוכלת ביום מה התפריט שלך מה הגובה שלך והמשקל שלך בת כמה את ואפם יש לך טיפים להשיג בטן רזה ושטוחה אני מיואשת כבר ואשמת לשמוע ממך את הסטדטות שלך הרי אמרת שיש לך גוף רזה וחטוב וזה החךום שלי בבקשה אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאוריה שלמה

מורן
    23/03/2008

1. אחוזי שומן מאוד נמוכים בכל דבר.
    2. נמנעת מכל סוג של שמן, הכל מאודה.
    3. ספורט פעמיים בשבוע, שיהיה כמה שיותר שרירים בגוף, כך קוריות נשרפות גם באופן פסיבי.
    4. איזון, אם יום אחד אני אוכלת המון, יום אחר אתקזז.

אני בת 32, 176 שוקלת 56.

יותר רזה מתמיד אפילו שהייתי צעירה יותר.
    ספרי לי על עצמך, אורח חיים, גיל משקל וכולי.
    אנסה לתת לך עוד טיפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח תודה והינה סיפור חיי

שרון
    23/03/2008

אני בת 16 וחצי שוקלת בין 59ל60 מטר 65 וואלה כל הגוף שלי רזה פחות או יותר חוץ מהבטן שלי והצדדים שהם הכי מפריעים לי מאז שאני קטנה אני זוכרת את עצמי שומרת על קלוריות וזה אבל זה אף פעם לא השפיע אני אוכלת תפריט של 1200 קלוריות ופחות גם בלי שמן המון המון ירקות באמת טונות רק לחם קל ועושה גם ספורט עמיעים עד שלוש בשבוע אבל לא יודעת לא עוזר ניסיתי הכל עשיתי דיאטות כסאחל ורצלחל עד שכחיימעט היתאשפזתי ואני לא רואה תוצאות עושה פעליות אירובת פעמים עד שלוש בשבוע ואנארובית 3 עד4 פעמים בשבוע ואני כבר מיואשת אשמח לטיפים תודה אהה ונב התפריט לי לא מכיל בכלל מתוקים משום סוג וכל התייה היא רק דיאט ומים אני שותה כ2 לעיטר ביוםן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למורן

שרון
    23/03/2008

היי רציתי לשאול אותך מה הסוד שלך לגוף רזהב כלומר כמה קלורניות את אוכלת ביום מה התפריט שלך מה הגובה שלך והמשקל שלך בת כמה את ואפם יש לך טיפים להשיג בטן רזה ושטוחה אני מיואשת כבר ואשמת לשמוע ממך את הסטדטות שלך הרי אמרת שיש לך גוף רזה וחטוב וזה החךום שלי בבקשה אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים ושמנים

מוניקה קרן
    24/03/2008

שלום מורן,

קשה לי לענות מה המקסימום שאת יכולה לעלות במשקל ליום. הגוף מנצל את רכיבי התזונה והאנרגיה המסופקים לו מהמזון למה שהוא צריך ואת היתר הוא אוגר, במאגרי השומן שלו. לכן אם את מרגילה אותו לרמת אנרגיה מסוימת, ביום שאת אוכלת יותר, תהיה עליה מסוימת במשקל. כמה? זה תלוי במה אכלת, כמה נספג, חילוף החומרים הבסיסי שלך, כמה אנרגיה הוצאת וכו'.

כדאי שתדעי שחלק מהשומן שאנו אוכלים, במיוחד השמנים הצמחיים, כמו שמן זית, זיתים, אבוקדו, טחינה, שמן קנולה, אגוזים, שקדים וכו', הם חיוניים לגוף, כי הגוף אינו מסוגל להפיק את חומצות השומן הללו ולכן חשוב לספק אותן מן המזון. לכן כדאי לאכול מעט שומן בכל יום.
    שמן דגים למשל, מכיל חומצות שומן מיוחדות, שתורמות לבריאותנו לכן כדאי לאכול דגים פעמיים בשבוע לפחות.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו