טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הי, אני בחורה בריאה בשנות ה-40 לחיי. ואני פונה אליכם היום-כשאני עדיין לא סובלת מעודף משקל. לאחרונה קשה לי מאד ואני זוללת. קשה לי לעמוד בפיתויים של מתוקים (שוקולדים) ומכל מצב של לחץ נפשי אני הולכת ואוכלת.דברים לא מזינים. זה לא היה לי דבר כזה בעבר, ובפרט אני מאד כועסת על עצמי כי אני "פריקית של בריאות". לפני כעשר שנים סבלתי מעודף משקל, ועשיתי דיאטה שבעקבותיה השלתי כמעט את כל הקילוגרמים המיותרים- משהו כמו 28 קג. לבד וללא עזרה מיוחדת, אבל באחריות ובהדרגה ובשילוב פעילות גופנית. מאז הצלחתי לשמור על משקל תקין. לפני חצי שנה רזיתי עוד מספר קג נוספים ונראתי מ צ ו י י ן ! אני לא יודעת מה קרה לי בשבועות האחרונים, אבל התחלתי לזלול ג'אנק ומתוקים, ולאחר הזלילה יש לי רגשות אשם כבדים, שלא לדבר על תחושת גועל בגוף ובנפש. כבר יש לי עלייה במשקל אולם לא בצורה דרסטית, כי אני מתעמלת כמעט בכל יום. כל בוקר אני נשבעת לעצמי שהיום יהיה אחרת ואני מתחילה את היום בארוחת בריאות מזינה, אבל זה לא עוזר ושוב אני נשברת בהמשך היום.. אני לא מתפתה לדיאטות מחץ, לצומים ולכל מיני שטויות, כי אני יודעת שזה רק מזיק בטווח הארוך..אבל בכל זאת...אני על הפנים ! אני פונה אליכם כי אני במצוקה, אני בלחץ. בבקשה..לפני שיהיה מאוחר מידי... אני פוחדת לחזור להיות כמו שהייתי אז לפני שנים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לדעתי זה סוג של חסכים, אני מכירה את החוויה שאת חווה, אני כבר שנים בדיאטות אומנם אין לי עודף רציני אבל קרה לי לי שכבר הגעתי ליעד המשקל שלי ושוב התחלתי לזלול כמו משוגעת לדעתי זה עניין של היה אסור לי ונשבר לי עכשיו בא לי מהכל. למרות שגם אני הכי נמשכת לכל האוכל הבריאותי ונהנת לשמור על אורח חיים בריא ומעדיפה לאכול כריך בבוקר מאשר קוראסון ,ממש נהנת מזה. אבל, אנחנו בני אדם ויש לנו תקופות, עיקר שאת עירנית ואת שמה לב . לדעתי תתחילי לאט לאט אל תכניסי לעצמך לראש מעכשיו דיאטה, תתני לעצמך מתוק אחד ליום שלא תרגישי "מקופחת" ותצליחי . תנסי להנות לדוגמא אני אוכלת סלטים מושקעים במסעדת , סושי, משקיעה בארוחות ביתיות מבושלות בצורה בריאה. וזה שאת מתעמלת זה נהדר אני עוד לא שם... זהו זה כל מה שיכולתי לעזור בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד