טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לקחתי שנה נוגד דיכאון מסוג ssri פאקסט והשמנתי 20 קילו! שהם בערך כשליש ממשקל גופי רצוי לומר שתמיד הייתי מאוד רזה עם חילוף חומרים מטורף לא משנה כמה הייתי אוכל הייתי נשאר רזה גם אבא שלי ככה ואמא שלי. רוב הרופאים אומרים שהכדור מעלה תאבון מה שלא נכון במקרה שלי הבנתי מרופאה אחת ששאלתי בפורום שהכדור עלול לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס מה שקרה לחלק מהמטופלים שלה האם אפשר לא להשמין בעזרת דיאטה מיוחדת או שחייב לבחור באופציית האלטרוקסין עם התרופה? כמו כן היה לי עוד תופעות לוואי של עייפות מטורפת חוסר חשק מיני עצירות וכדומה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן, תרופות אלה גורמות בד"כ להשמנה, כאשר התופעה בולטת יותר אצל אנשים רזים עד התחלת הטיפול. זה קורה בגלל שילוב של ירידה בקצב המטבולי והגברת התאבון. לגבי החלפת התרופה אין מקום לייעוץ בפורום, ההחלטה צריכה להיות של הרופא המטפל. פעילות גופנית במינון משמעותי (אחרי התייעצות עם הרופא), והתאמת דיאטה על ידי איש מקצוע יעזרו בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. לא רק אצל רזים, אבל אצלם (לא כולם), התוספת באחוזים ניכרת יותר. ההסבר אינו ברור דיו. 2. פתרון ההשמנה הוא פעילות גופנית נרחבת ותזונה מותאמת אישית על ידי איש מקצוע, כפי שציינתי בתגובה הקודמת.
מפסיכיאטרית שרשמה לי בפורום שכדורים אלה מאיטים את פעילות בלוטת התריס ואצל חלק מהמטופלים שלה נראתה תת פעילות של בלוטת התריס שלא הייתה קודם אז לא בכל המקרים פעילות גופנית תעזור אלה תוסף של אלטרוקסין בלית ברירה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים