נוגדי דיכאון והשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדי דיכאון והשמנה
    אני
    29/08/2013

לקחתי שנה נוגד דיכאון מסוג ssri פאקסט והשמנתי 20 קילו! שהם בערך כשליש ממשקל גופי רצוי לומר שתמיד הייתי מאוד רזה עם חילוף חומרים מטורף לא משנה כמה הייתי אוכל הייתי נשאר רזה גם אבא שלי ככה ואמא שלי.
    רוב הרופאים אומרים שהכדור מעלה תאבון מה שלא נכון במקרה שלי הבנתי מרופאה אחת ששאלתי בפורום שהכדור עלול לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס מה שקרה לחלק מהמטופלים שלה האם אפשר לא להשמין בעזרת דיאטה מיוחדת או שחייב לבחור באופציית האלטרוקסין עם התרופה?
    כמו כן היה לי עוד תופעות לוואי של עייפות מטורפת חוסר חשק מיני עצירות וכדומה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוגדי דיכאון והשמנה

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון והשמנה - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2013

אכן, תרופות אלה גורמות בד"כ להשמנה, כאשר התופעה בולטת יותר אצל אנשים רזים
    עד התחלת הטיפול. זה קורה בגלל שילוב של ירידה בקצב המטבולי והגברת התאבון.
    לגבי החלפת התרופה אין מקום לייעוץ בפורום, ההחלטה צריכה להיות של הרופא המטפל.
    פעילות גופנית במינון משמעותי (אחרי התייעצות עם הרופא), והתאמת דיאטה על ידי איש מקצוע יעזרו בהחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דווקא אצל אנשים רזים?

אני
    01/09/2013

קראתי הרבה אנשים שלא היו הכי רזים שרשמו שהם השמינו מהתרופה הזו
    ומה עושים עם ההשמנה יש דרך לגרום לכך שלא אשמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דווקא אצל אנשים רזים? - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2013

1. לא רק אצל רזים, אבל אצלם (לא כולם), התוספת באחוזים ניכרת יותר. ההסבר אינו ברור דיו.
    2. פתרון ההשמנה הוא פעילות גופנית נרחבת ותזונה מותאמת אישית על ידי איש מקצוע, כפי שציינתי בתגובה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

אני
    08/09/2013

מפסיכיאטרית שרשמה לי בפורום שכדורים אלה מאיטים את פעילות בלוטת התריס ואצל חלק מהמטופלים שלה נראתה תת פעילות של בלוטת התריס שלא הייתה קודם אז לא בכל המקרים פעילות גופנית תעזור אלה תוסף של אלטרוקסין בלית ברירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי - תגובה

אהרון רזון
    08/09/2013

פעל ע"פ המלצות הרופא\ה המטפל\ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו