לא מצליח להוריד במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליח להוריד במשקל
    דוד
    14/09/2013

היי

אני כבר חודשים ארוכים מאוד בדיאטה קפדנית בדגש על בריאות ועל אכילת כל אבות המזון.
    אני בן אדם מאוד קפדן ושאפתן, משתדל לא לפספס שום דבר ולהשקיע במה שאני לוקח על עצמי את מרב כוחותי ורצינותי.
    כבר בערך חצי שנה אני בדיאטה ובסך הכל הורדתי בקושי 5 קילו.
    בשבילי זה לא מספיק לחצי שנה ולסבלנות שנתתי מעצמי.
    מאוד התלבטתי אם לכתוב את הנושא הזה במקום כלשהו או להמשיך ולהאזר בסבלנות.
    כבר 3 חודשים שאני עומד על אותו משקל וזה פשוט מתסכל אותי ומוריד לי את כל המוטיבציה. אני מנסה להבין אם אני לא עושה משהו כמו שצריך או שזה משהו בגוף שלי

גובה 1.68
    משקל 72
    צמחוני
    אופניים 3-4 פעמים בשבוע שעה עד שעה וחצי

תפריט בקצרה:
    בוקר: סלט גדול + כפית שמן זית
    2 פריכיות גבינה\טחינה
    ביצה קשה \ טופו

צהרים:אורז\בורגול\בטטה
    טופו\ קיטניות
    ירקות מבושלים\ סלט גדול

ערב:
    סלט גדול
    3 פריכיות
    גבינת עיזים\מטבוחה

ארוחות ביניים:
    6-7 שקדים
    6-7 אגוזים
    2-3 תמרים
    1-2 פירות

אשמח לעצה או לתשובה שתעזור לי להבין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להוריד במשקל

הוספת תגובה

• לא מצליח להוריד במשקל - תגובה

אהרון רזון
    15/09/2013

אמנם BMI שלך מעט מעל הגבול העליון של הטווח התקין, אבל זה לא המדד הרלוונטי היחיד. אם הגוף שלך רחב ושרירי (כדאי למדוד בצורה אמינה את אחוז השומן), הירידה במשקל איננה הכרחית. יחד עם זאת, לאור הקושי בהרזיה מומלץ לשלול גורמים פיזיולוגים
    שעלולים להשפיע לרעה. תת-פעילות של בלוטת התריס ורמת סוכר גבוהה בדם מקשים על הרזייה.
    מבחינה תזונתית ופעילות גופנית, נראה שאורח החיים שלך נכון, אך לעיתים שנוי בדפוסי התזונה והספורט מביא לתזוזה בהרזייה.
    למשל, אם באפשרותך, תכניס שחייה בנוסף או במקום חלק מאימוני הרכיבה. כמו כן, ריצה
    אמורה לעזור באופן משמעותי. אימוני כוח פעמיים בשבוע יתרמו לזרוז הקצב המטבולי
    על ידי הגדלת מסת השריר.
    תזונה: החלף את הפרכיות בלחם מלא. סלט גדול ומגוון עדיף על ירקות מבושלים. גם מטופו אני לא מתלהב,במקומו ביצה וגבינה 3% עדיפים. אם השקדים ובעיקר האגוזים
    שאתה אוכל קנויים מקולפים, איכות השומן שבהם ירודה, ובאגוזים מרגישים את זה בטעם בגלל שהם בעלי "וותק" של שנה מהקטיף וכנראה גם מהקילוף, תקופה בה השומן התחמצן במידה משמעותית. המנע מהם לתקופה מסויימת לטובת אבוקדו ו\או הגדלת כמות שמן הזית. המטבוחה אינו מאכל מומלץ היות וערכם התזונתי של מרכיביה מדולל מאד בגלל תהליך הבישול הארוך ש"הורג" את הוויטמינים, בעיקר וויטמין C, לכן וגם את נוגדי החימצון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

דוד
    16/09/2013

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת!

פיזית, הגוף שלי לא שרירי כל כך
    ויש שומן מיותר שיש עוד מה לעבוד עליו

אני מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב מתוק. ובבדיקת דם האחרונה רמת הסוכר הייתה קצת ממעל הממוצע. ובכלל - כל המשפחה שלי גם המורחבת סובלת מעודף סוכר בדם, מחלות סכרת ומשיכה עזה לסוכר. הסוכר הכי לא בריא שאני אוכל זה תה עם סוכר דמררה מידי פעם...מחוץ לזה רק תמרים, פירות, שזיפים מיובשים מידי פעם ליציאות ומולסה עם דייסה...

ריצות אני מאוד לא אוהב אבל אם אתה חושב שזה יעזור אני אחליף חלק מאימוני הרכיבה לריצות. בנוסף החלטתי שאוסיף לעצמי כ10 דקות ביום של אימוני כוח ביתיים (סרטון ממש טוב שמצאתי ביוטיוב). מה דעתך?

הלכתי לנטורופטית והיא אמרה לי שאם אני רוצה לאכול לחם מלא במהלך הדיאטה אז רק 3 פרוסות ביום. זה די מעט בשבילי אני חושב.

מטבוחה אני כבר בקושי אוכל אז נראה לי סגרנו את הפינה הזאת.

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

אהרון רזון
    16/09/2013

אנחנו כבר בדרך הטובה לקביעת "דיאגנוזה" וגילוי ה"אשם" או לפחות החשוד העיקרי שהוא המתוק. אני יודע שזה לא קל, אבל אתה חייב להגמל ממתוק כולל סוכר דממרה (אין הבדל בינו לבין סוכר לבן), פירות מיובשים, מולסה ולצמצם גם תמרים לטובת פירות אחרים במידה. כפי שהנטורופתית המליצה, לא יותר מ-3 פרוסות לחם. לעומת זאת, שפע ירקות טריים מגוונים (כמעט) ללא הגבלה. זה יעזור גם ליציאות. ישום ההמלצות הנ"ל אמורות להוריד גם את רמת הסוכר בדם, דבר שבין היתר יקל על הרזייה .
    10 דקות אימון כוח נראה לי מעט, עדיף נפח גדול יותר בתדירות נמוכה יותר כמו 2-3 פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי ומה לגבי

דוד
    16/09/2013

מה לגבי סוגי ירקות?
    אני אוכל בעיקר ירקות כתומים ואדומים כמו גזר גמבה עגבנייה
    אלה בעיקר הירקות שקשה לי לוותר עליהם...ואם אני לא טועה הם נחשבים מתוקים.
    יש משהו בעניין הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי ומה לגבי - תגובה

אהרון רזון
    16/09/2013

בסדר גמור. גזר לא יותר משניים, שלושה ביום, עגבניות עד 500-600 גרם. הוסף גם חסה, מלפפון, בצל ירוק, פילפל צהוב, בצל לבן וסגול. העיקרון הוא לאכול מכל הצבעים בגלל שלכל אחד יש סגולות בריאותיות ייחודיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון לעזור לדוד

הראל
    16/09/2013

אני חושב שאתה אמור לחשוב על הטווח הרחוק, 10 קילו בשנה זה לא מעט (20 קילו בשנתיים) ואם אתה מסתדר עם התפריט שלך בחצי שנה הזאת אז אני חושב שלא כדאי לך לשנות או להחליף דברים.
    אני באופן אישי חושב שהויתור על הסוכר יגרום לך לצרוך יותר סוכר כי כמו שכולנו יודעים שכאשר אדם מגביל את עצמו בסוכר, דינו לצרוך פי 2 או פי 3 סוכר. הגוף פשוט מתחיל לתקוף ואז אי אפשר לעמוד במתוק.

מעבר להכל, הבריאות היא בראש הפירמידה. תבצע בדיקות דם כמה פעמים בשנה, תוודא שהכל תקין ועם עוד מעט סבלנות תגיע למשקל היעד שלך ובניגוד לאחרים תצליח גם לשמור על המשקל.
    לגבי רמות סוכר בדם, אני חושב שרמות סוכר הן לא מדד אמין מהסיבה שהתוצאה המתקבלת בבדיקות הדם היא בהתאם לימים האחרונים שבהם צרכת את הסוכר. לא סגור על זה אבל שווה לך לבדוק בשביל השקט הנפשי שלך.
    ודבר אחרון, כל הכבוד שאתה צמחוני והאינטלגנציה שלך מובעת בכתיבה הרהוטה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו