טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי, אני פונה אליכם בגלל אמי שאינה רגועה כבר תקופה בגלל דיאטה שאני עושה. אשמח אם תעזרו לי להסביר לה את המצב, מן הסתם דעת מומחה תעזור לי מאד.
אז ככה, אני בן 21, 1.75 מטר גובה. עד לפני פחות משנה שקלתי 50 ק"ג. הייתי אוכל ארוחה או שתיים ביום ורוב היום לא היה לי תיאבון. לא הייתי מתאמן או מבצע שום פעילות ספורטיבית. היום אני שוקל 75 ק"ג עם אחוז שומן נמוך יחסית והשינוי שעשיתי בגופי הוא אדיר. אני צורך חמש ארוחות ביום כשאחת עיקרית והשנייה ארוחת ביניים וכן הלאה. משתדל שכל ארוחה תהיה בנוייה מפחמימה מורכבת, חלבון ומעט שומנים טובים (אגוזים, שמן זית וכו'). מההיכרות שלי עם הגוף שלי אני יודע שגם חמש ארוחות טובות ביום לא מספיקות לי בשביל "לפצות" על הפעילות הגופנית שלי ובשביל לעלות במשקל (מנסה להגיע לשמונים ק"ג ולהתחיל להוריד אחוזי שומן) מעצם היותי אקטומורף ששורף המון קלוריות גם במנוחה. כרגע אני בתקופה של בניית מסה, ולכן בנוסף לארוחות אני צורך אבקה לעלייה במשקל אותה אני צורך בשתי מנות ביום שבכל אחת 23 גרם חלבון. לפי מאמרים שקראתי, ספורטאים העוסקים בפעילות גופנית עצימה נוהגים ויכולים לצרוך 2.0 גרם חלבון לק"ג משקל גוף ואף יותר בניגוד למה שנהגו בעבר, וכך אני צורך (ביום טוב). כמובן שאני מתאמן באופן קבוע בחדר כושר באימון עצים המתמקד בכוח וב"סחיטת" טוסטסטרון לשם גדילה ובניית שריר. אני עולה בהדרגה במשקלי העבודה כך שיש לי אינדיקציה לכך שהחלבון אכן משומש לבניית שריר. מעבר לכך, חשוב להוסיף שמבחינת ההרגשה האישית שלי אני מרגיש מעולה, חזק ועירני יותר מבעבר. לא מזמן עשיתי בדיקות דם, וכמובן שהכל תקין ובתוך הנורמה חוץ ממעט יותר מדי פוספט אך לא בריחה רצינית. כן, הדיאטה היא קצת קיצונית אבל בדיוק בגלל זה אני שומר על האוכל שלי פשוט, בריא ונקי. כמובן שזוהי לא דיאטה לטווח ארוך אלא רק בשביל לעלות במשקל ולאחר מכן אתחיל בדיאטת שימור.
בכל מקרה, אמי חוששת מנזקים לטווח ארוך וטוענת שאיני יודע מה אני עושה לגוף שלי. אשמח אם תעזרו לי בדעה כנה. תודה רבה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כול מה שקיצוני אינו בריא, כולל עליה במשקל ניכרת רצונית . אתה לא צריך להוסיף למשקלך, ובטח לא באמצעות אבקות למיניהם. תשאיר את זה לבודי בילדרס מקצועים שמוכנים לשלם כל מחיר (לא רק בכסף) בשביל התהילה. עליה קיצונית במשקל תוך "פיטום" עצמי עלולה לבלבל את מערכות הבקרה של הגוף ובקרוב אתה תמצא את עצמך במאבק נגד השמנה, הפעם לא רצונית, או יותר גרוע, תגלוש להפרעות אכילה ובעיות בריאות אחרות. אכול בריא ומאוזן והמשך בפעילות גופנית משולבת אירובית ואנאירובית והכול יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.... קרא עוד