טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לפני כשנה וחצי החלטתי להיות טבעוני (מסיבות אידיאולוגיות) וכמובן ששמרתי על תפריט תזונה עשיר בחלבון סידן וויטמינים למיניהם בהתחלה באמת הכל היה נפלא הרגשתי יותר אנרגטי קליל אחר לאחר בערך 7 -8 חודשיים הרגשתי בעיה בחשק\תפקוד המיני למה שאני בדרך כלל הייתי רגיל אליו. התחלתי לנסות להבין מה הבעיה וישר קישרתי את זה לשינוי התזונתי ומידע מהאינטרנט הבנתי שבבשר יש כמות גבוהות של אבץ שמאוד קשה להקפיד ולהשיג מהצומח. אז בעקבות זאת באמת חזרתי לאכול בשר כניסיון ובאמת לא עבר הרבה זמן הרגשתי בשינוי והרגשתי שאני חוזר לעצמי ולבריאות המינית שהייתה :) עכשיו השאלה היא ככה? האם באמת מבחינה מדעית יש קשר בין צריכת בשר לבין תפקוד מיני? למרות שניסיתי מאוד לצרוך ולקחת תוספים של אבץ זה לא עזר כמו שלאכול בשר עזר לי.... אז אם באמת אפשר להבהיר לי את הנקודה שבכל זאת צריכת בשר היא חשובה לתפקוד הגוף שלנו, ככה אני באמת אבין שהתזונה הטבעונית הפופלרית היום היא לא באמת התזונה האולטימטיבית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין הסכמה בין הגורמים הרלוונטיים, לכן יש 3 תשובות אפשריות: 1. אכילת בשר משפרת את התפקוד המיני. 2. אכילת בשר פוגעת בתפקוד עד כדי אימפוטנציה (!!!). זאת אחת ההפחדות של המטיפים לטבעונות שלשיטתם, כול מה שלא מן הצומח הוא רעל לגוף ולנשמה. 3. אין השפעה כלשהי לאכילה\המנעות מבשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יש לך ים שם אבץ בגרעיני דלעת ובגרעיני חמניה. הגוף לא צריך כמויות של אבץ כמו שאתה חושב שהוא צריך. התפקוד המיני יכול להיות פחות טוב בגלל הרבה מאוד סיבות, אבל בטח שלא בגלל מחסור באבץ. תעשה בדיקות דם ותראה מה חסר לך, אולי זה בכלל ברזל או בי 12 שחסרים לך.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים