תפריט בעייתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט בעייתי?
    אני
    03/04/2008

קודם כל שלום,
    אני לא בדיאטה, אבל כן רוצה לשמור על המשקל שלי. אני כרגע עובדת משעה 8 בבוקר עד 18:30 בערב בעבודה שאין בה הרבה מה לעשות, וחוסר מעש , אצלי לפחות, מאז ומתמיד גרם לרעב. בכל אופן, התפריט שלי כרגע בנוי בעיקר על הרבה אילוצים [שאפרט בהמשך כמובן], ונראה ככה:
    8:00 מגיעה לעבודה ושותה כוס קפה
    10:00 ארוחת בוקר - 2 פרוסות לחם דגנים קל עם גבינה 3% או 5% [מה שיש בעבודה]
    13:30 ארוחת צהרים, לרוב קטנה, למשל היום לדוגמה - 2 שניצלים תירס של טבעול וירקות מבושלים
    15:30 חטיף אנרגיה
    17:30 2 פרוסות לחם קל עם גבינה כמו בבוקר
    עד כאן בעבודה.
    שמתי לב שזה לא כל כך משנה מה אני אוכלת בצהרים או כמה - בכל מקרה אני אהיה רעבה בערך שעתיים אחר כך, ולכן החלטתי לפרוס את הארוחות לאורך היום, ולהקטין במכוון את ארוחת הצהרים כדי לאפשר לעצמי עוד ארוחת ביניים [כי כמו שאמרתי, במהלך היום בעבודה אני באופן קבוע רעבה, ובצורה כזו אני מאפשרת לעצמי לאכול כל שעתיים-שלוש].
    בסביבות השעה 19:00 אני חוזרת הביתה ופה מתחילה הבעיה. הערב זה הזמן שהגוף שלי הגדיר לאכול מתוק. אני יכולה לנסות לאכול משהו אחר, אבל ה"רעב" לא ייפסק עד שאני אוכל מתוק. אתמול למשל חזרתי הביתה, אכלתי מיני מגנום, אחרי זה מעדן מוס שוקולד, אחרי זה יוגורט של muller וסיימתי בתפוח. בשעה 23:30 הלכתי לישון והרגשתי מצוין.
    לעומת זאת בימים שאני מנסה לחסוך מעצמי את המתוק ולאכול משהו אחר במקום, בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי במתקפה חסרת מעצורים על הקורנפלקס של אחותי [כריות, למרבה הצער], כלומר התוצאה הופכת להיות הרבה יותר גרועה ממה שהיה קורה אם הייתי מאפשרת לעצמי את המתוק מלכתחילה. חשבתי שאולי אני אוכלת מעט מדי במהלך היום וניסיתי לאכול יותר כדי לא להיות רעבה בערב, אבל זה לא פועל. אני מגיעה הביתה וצריכה את המתוק שלי.
    דבר נוסף ששמתי לב הוא שאם אני אוכלת בערב משהו שהוא פחמימתי מובהק, למשל לחם, קורנפלקס או אורז, יש לי הרגשה מאוד כבדה בבטן, שנשארת גם בערב וגם במהלך היום שלמחרת [מעין הרגשת נפיחות].

בכל אופן, אני מרגישה כאילו מצאתי את התפריט המושלם בשבילי [במהלך היום כמו שתיארתי, ובערב ללכת לכיוון המתוק ולא לכפות על עצמי דברים אחרים], אבל אני לא רוצה לעשות שטויות ולפגוע בעצמי בצורה שאני אתחרט עליה אחרי זה. לכן, אני אשמח להערות, הארות או כל הדרכה שאוכל לקבל דרך הפורום.
    אגב - שתי הערות לסיום - בתפריט שלי אני משלבת כמה שאפשר ירקות כי אני מאוד אוהבת [בעיקר פלפלים למיניהם]. ודבר נוסף הוא שאני מאוד מקפידה שגם עם הנשנושים בערב אני עדיין אעמוד בדיוק על 1500 קלוריות שאני אמורה לאכול ביום ודואגת שהכל הכל הכל יהיה מדוד.

תודה, וסליחה על האורך של ההודעה הזאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט בעייתי?

הוספת תגובה

• תפריט טוב

מוניקה קרן
    03/04/2008

שלום לך,

בסה"כ התפריט שלך די מאוזן ונראה שאת בעלת ניסיון רב בהתאמתו לצרכייך.
    מה שהיתי מוסיפה הם דגים (בארוחת הצהריים או הערב), בשר. כדאי לאכול ירקות עם הכריך של הבוקר ושל אחה"צ.

אם את חשה שאת צריכה מתוק כשאת חוזרת הביתה (ונראה שבדקת את הנושא היטב), נראה לי שהכי טוב שתאפשרי זאת לעצמך: 2 עוגיות קטנות, כדור גלידה, 3-4 קוביות שוקולד, מעדן... יכולים לענות היטב על הצורך הזה, וללא תוספת גדולה של קלוריות, שומנים או סוכרים מזיקים מדי.
    תכנני את "זמן המתוק": האם מתאים לך יותר לאכול ארוחת ערב בשעה 19:00-19:30 ומאוחר יותר קקינוח את המתוק או דוקא להפוך את הסדר.

את אוכלת בריא ובעלת מודעות גבוהה, לכן משהו מתוק במינון נמוך על בסיס יומיומי אינו מזיק.

חשוב לעשות גם פעילות גופנית כחלק מאורח חיים בריא.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

אני
    03/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו