תזונה לאדם שמתאמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לאדם שמתאמן
    עומרי
    06/03/2014

שלום,
    אני בן 19 73 קילו ואני עושה הרבה פעילו גופנית (פעמיים בשבוע מתאמן בכדורסל שעה וחצי ועוד 3 ימים עושה אימוני אירובי אינטנסיביים של בערך 40 - 60 דק').
    התפריט היומי שלי הוא בערך כזה: בבוקר 4 פרוסות לחם מלא(חום) קל עם ביצה קשה/חביתה סלט ו200 גרם קוטג'. בצהריים חזה עוף או בשר בתנור עם אורז או תפוחי אדמה, ובערב עוד 2/3 פרוסות עם סלט ירקות טונה וגבינת קוטג' / בולגרית.
    לרב את אימוני האירובי אני עושה לפני ארוחת הצהריים, ואת אימוני הכדורסל לפני הארוחת ערב.
    רציתי לשאול האם אני צריך לשנות או להוסיף משהו לתפריט, והאם כדי לאכול משהו מסוים לפני האימונים בנוסף למה שאני כבר אוכל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לאדם שמתאמן

הוספת תגובה

• שאלה על התזונה שלך

הראל
    07/03/2014

יש נטייה למתאמנים להתלהב מהחלבונים, זה מין טרנד שכזה.
    אבקות חלבונים, שייקים, בשר, דגים, ביצים, חלבונים + חלבונים ועוד קצת- חלבונים.
    לגבי התזונה מהחי, אתה פשוט אוהב לאכול אוכל שבעלי החיים אחראים לו, אבל יש תזונה שופעת מהצומח שמלאה בויטמינים, חלבונים, ברזל וכל מה שהגוף שלך בעצם צריך, רק בלי כל ה"זבל" שאתה מקבל בעת אכילתך מזונות מהחי.
    התפריט שלך לוקה לגמרי בחסר, אם רוב התזונה שעליך לאכול אמורה להיות ירקות ופירות כבסיס, בנוסף לכך זרעים כמו אגוזים, שקדים, גרעינים נוספים, דגנים מלאים כמו אורז מלא, כוסמת, בורגול וכדומה, וחלבונים כמו עדשים, שעועית, חומוס מבושל, אפונה וכדומה. אפשר לצרוך (לא על בסיס יומיומי, אלא 3 פעמים בשבוע) גם עוף, מעט בשר, מעט דגים ושאר מזונות מהחי. לגבי מוצרי חלב, אני חושב שאין שום צורך בהם. מיליארדי שנים שבני האדם לא חשבו על לשתות חלב של פרה או של כבשה, והם הסתדרו מצויין.
    זה הבסיס הבריא ביותר בתזונת האדם, מפה אפשר להשתפר מעט, אבל בעיקרון זה הטוב ביותר.
    *התזונה שלך דוגלת בביצים, עוף, דגים (החיה המזוהמת ביותר על פני כדור הארץ), קוטג' ובעצם דברים שהם כמעט רק מהחי.
    אל תחשוב על "איך אני אקבל מספיק חלבונים" משום שהתזונה שאתה מקבל, כמו רובנו במדינת ישראל היא תזונה רוויית חלבונים, אם אני זוכר נכון פי 2.5 מעל הצריכה המספקת, מה שאומר שאין לך שום חשש מנושא החלבונים, מה גם שאני באופן אישי ואני בטוח שגם אתה, לא מכיר אדם שסובל ממחסור בחלבון, זה פשוט לא קורה.
    שיהיה לך המון בהצלחה עם האימונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו