טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אם אני מחשבת לפי הנוסחה הזאת של משקל כפול 24 כפול 0.9, אז אני אמורה לצרוך ביום 1000 קל' (משקל-49,גובה-152) וזה בשביל לשמור על משקלי.. ואני רוצה לרדת מינימום חצי קילו בשבוע, כלומר שאני צריכה כל יום להחסיר לפחות 500 קל', אז למעשה יוצא שאם אני לא עושה פ"ג אני צריכה לאכול 500?? ואם נניח אני עושה פעילות של שעה הליכה ביום, אז כדי לרזות כמה אני צריכה לאכול? מצד אחד אומרים לי לאכול מינימום 1200 קל', מצד שני אני רואה שאני עולה עם זה (למרות שאני מודעת להשפעה של הדיאטות שעשיתי לעצמי, כמעט צום..) ואולי זה הגיוני שאני עולה אם אני אוכלת מעבר ל-1000? בקיצור כמה אני צריכה לאכול? (בת 18 אם זה משנה...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הנוסחה מתייחסת לכמות הקלוריות היומית לצורך שמירה על המשקל. אם התוצאה שקיבלת היא 1000 קלוריות סימן שאינך צריכה לרדת במשקל ומשקלך אפילו נמוך מהנורמה. אם את רוצה לאכול יותר ועדין לשמור על משקלך את חייבת להעלות בהדרגה ולאורך זמן את מסת השרירים שלך. כיוון שהרבה זמן כמעט צמת כל כמות קלוריות כמעט תעלה אותך במשקל ולכן לפנייך דרך ארוכה והרבה סבלנות בכדי להחזיר אותך למסלול הבריא והתקין. במצבך הייתי פונה ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עליתי בקילו, אני שוקלת 50 אבל גם אכלתי מתוקים וכמעט 700 קל' ביום במשך יותר משבועיים.. עכשיו כשמצבי קצת יותר טוב ואני אוכלת, לפי חישובים, אם אני אוכל 1000 קל' ביום ואעשה ספורט ששורף 1000 קל' ביום (נניח שעה וחצי ריצה, אני אחלק את זה לכמה פעמים ביום, אלך ברגל לביה"ס וארקוד על שטיח ריקוד שמראה כמה קלוריות נשרפות..) האם כך אני יוכל לרדת קילו בשבוע? אני מאוד מאוד רוצה לרדת 5 קילו ל-45, זה גם יהיה עדיין תקין. תודה רבה ושאלה נוספת.. אם נגיד בימים שאין זמן לעשות הרבה ספורט, אם אני אוריד 500 בספורט ואוכל 500 זה יהיה אותו דבר? (כי בתיאוריה כן אבל במציאות קצת חילוף החומרים נורא נמוך..)
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד