לא מצליחה לרדת במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה לרדת במשקל
    שיר
    23/12/2014

שלום,
    שמי שיר, אני בת 25, וכל חיי משקלי היה יציב ותקין, גם עכשיו. לפני שנתיים הייתי בטיול בדרום אמריקה ונדבקתי בחיידק שגרם לי לרדת במשקל בצורה דראסטית- בערך 10% ממשקלי. במשך שנה הצלחתי לחזור למשקלי התקין, אך בשנה האחרונה העלתי עוד ארבעה ק״ג נוספים על המשקל ששקלתי עוד לפני המחלה. אני מתאמנת המון והתזונה שלי מצוינת, יותר מתמיד. איני מצליחה לחזור למשקל הרגיל שלי וזה מתסכל. רציתי לדעת האם זה שייך לעובדה שהגוף שלי עבר ״טראומה״ בעקבות הירידה החדה במשקל ולכן הוסיף עוד יותר. והאם זה בר שינוי? כי לאכול פחות או לעשות יותר פעילות גופנית לא בא בחשבון כי אני עושה כמיטב יכולתי . תודה מראש, שיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לרדת במשקל

הוספת תגובה

• לא מצליחה לרדת במשקל - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/12/2014

שיר שלום,
    קשה לתת לך תשובה. כן יתכן שהגוף עבר משהו ואולי אם תמשיכי במה שאת עושה, עם הזמן, השינוי יגיע. לא ברור לי איזה ספורט את עושה אבל שילוב נכון של פעילות אירובית ופעילות כוח אולי יכול להביא לשינוי .
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' נסטור ליפובצקי

שיר
    31/12/2014

תודה על התשובה קודם כל. לשאלתך אני עושה גם ספורט אירובי וגם כח, כך שאני מתאמנת כחמש פעמים בשבוע. רציתי לדעת אם למרות שכבר עברו כמה שנים מאז הירידה החדה במשקל והעלייה חזרה- הגוף עוד יכול לחזור למטבוליזם הרגיל שלו? או שהטראומה שעבר היא לתמיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' נסטור ליפובצקי - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    07/01/2015

מחקרים מראים שהירידה בחילוף החומרים בעקבות חיסכון קלורי היא זמנית. כך שאם עברו כמה שנים מאז, חילוף החומרים אמור להיות כפי שהיה לפני החיסכון הקלורי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו