טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 22 עברתי שירות צבאי קשה ודי טראומתי ושוחררתי לפני הזמן עקב ירידה משמעותית במשקל ושלשולים כרוניים. אז היה מאמץ קשה מאוד לעלות בחזרה ... שוחררתי במשקל 46..קיבלתי טיפול נפשי בעבר... וגם עכשיו. קיבלתי נוגדי דיכאון PAXXET שאני לוקחת למעלה משנה כמעט שנתיים.. השיפור היה משמעותי גם נפשית וגם פיזית. ורק אז המשקל התחיל לעלות אבל עליתי מאוד במשקל. ממשקל של 54 בערך ל64 ואני מאוד מנסה לרדת בתקופה האחרונה ולא מצליחה. הרופאה שלי אומרת שאין קשר וזה כי "נרגעתי" כביכול.. קראתי באינטרנט שזה יכול לגרום למשקל יתר.. בנוסף נוטלת גלולות הרמונט מגיל 16 בגלל בעיות עם המחזור.. ועכשיו לא יכולה להפסיק כי יש לי חבר מגיל 19. האם אפשרי לרדת במשקל עם נוגדי דיכאון? או שהשילוב של שניהם זה פשוט פיצוץ מבחינת משקל?(של גלולות וSSRI)אף פעם לא הייתי במשקל כזה... משפיע על הדימוי העצמי שחצי ארון קטן והצללוטיס הזה בכל הרגליים גורם לי להתבייש ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לוקחת את אותם הכדורים ועלית 12 קילו שאני ממש לא מצליחה להוריד, עם דיאטה ועם ספורט, הפסיכיאטר שלי אמר שזו בעיה ידועה עם הכדורים האלו אבל מכיוון שהם משפיעים עלי כל כך טוב חבל לי להחליף... אם את מוצאת פתרון לבעיית המשקל תעדכני אותי כי זה ממש מתסכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני כל כך מבינה אותך. אני שוקלת 64 עכשיו והגובה שלי 1.60. חצי ארון לא עולה עלי.. זה מרגיש מתסכל אפילו...פעם הייתה לי בעייה לעלות במשקל ועכשיו אני לא מצליחה לרדת... אני סטודנטית גם אז יותר מידי ספורט לא מצליחה לעשות.. משתדלת לעשות הליכות לפחות 3 פעמים בשבוע+דיאטה... לא לחמניות לא פיצות לא גבינות שמנות.. הרבה מאכלים הורדתי..+ מעי רגיז אז גם לא מוצרי חלב..
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים