צריכה עזרה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה!!
    נועה
    02/05/2008

בשנה האחרונה ירדתי 4-5 ק"ג ובעקבות כך המחזור פסק לי כבר מעל חצי שנה..בעקבות בדיקה אצל רופא המשפחה התקבלו נתונים שה-BMI שלי נמוך מ-18.
    שאלתי היא כמה קלוריות עלי להוסיף לכמות הקלוריות היומית שלי בכדי להוסיף ק"ג אחד לדוגמה?

אני רוצה לחזור למשקל תקין אבל די חוששת מלהשמין.

להלן התפריט היומי שלי:
    בוקר: 2 פרוסות לחם רגיל+כף קוטג+ביצה+ירק
    צהריים: 2 פרוסות לחם קל+ממרח כלשהו+ירקות
    ביניים:תפוח
    ערב: אורז+עוף/פסטה/אורז+תפ"א בשילוב ירקות

אשמח לתגובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה!!

הוספת תגובה

• רוצה לעלות במשקל

רחל גרנות
    03/05/2008

שלום נועה,
    את נמצאת במלכוד. מבינה שצריכה לעלות במשקל, אולם חוששת. התחילי לעלות בקלוריות בהדרגה, כל שבוע ב-200 קלוריות. בצורה כזאת, תמשיכי להרגיש בשליטה והחשש מעליה פתאומית במשקל יפחת.
    אני מציעה לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך לעבור את השלב הזה באופן נכון ובטוח.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נועה

ד''ר רוני חרמון
    04/05/2008

אין לי מספיק נתונים עליך אבל מה שבטוח ש-BMI 18 זה ממש רזה ולכן בשאיפה את צריכה לעלות לאינדקס של 20-22 . את אפשר לעשות ע"י חישוב משקלך כפול 24 כפול 0.9 ולהוסיף עוד כ- 600 -1000 קלוריות ליום. בהצלחה. כשתגיעי למשקלך תחזרי לכמות הקלוריות היומית לפי הנוסחה שכתבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

גיל וינבאום
    04/05/2008

שלום לך,
    המשקל הינו תוצאה של כמות הקלוריות שאנו מכניסים פחות כמות הקלוריות שאנו מוצאים.

אם ברצונך לעלות בצורה מאוזנת במשקל, יש לבדוק את שני צידי המשוואה:

כמות הקלוריות שאת אוכלת ושותה.
    כמות הקלוריות שאת מוציאה ביום.

בנוגע לכמות האוכל והשתיה: בוקר: דייסת סולת, עשר: יוגורט עיזים עם פירות יבשים, צהריים: דג סלמון עם בטטה וגזר. אחה"צ: 2 חטיפי בריאות. ערב: 3 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם טחינה/ חלבה. נאש לילי: 3 תמרים.

בנוגע לקלוריות שאת מוציאה: לא לעשות פעילות גופנית נמרצת מעל לפעמיים בשבוע.

מקווה שעזרתי.
    ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו