טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני רוצה עצה של מישהו מקצועי שיעזור לי לפתור בעיה שחוזרת על עצמה כל הזמן. אני מתנצלת מראש שזה קצת ארוך אבל אני רוצה להסביר את המצב כולו. אני בת 25 ויש לי עודף משקל של 35 ק״ג. לפני חודשיים הגעתי להחלטה שאני מוכרחה לרדת במשקל. בינתיים ירדתי 5-6 ק״ג. אני מתעמלת 4-6 פעמים בשבוע על אופני כושר. הבעיה העיקרית שבגללה אני סובלת מעודף משקל היא ממתקים. החלטתי להפסיק לאכול ממתקים במשך השבוע ולהסתפק בהם רק בסופש. הייתי אוכלת הרבה מאוד ממתקים בסופ״ש: 200 גרם במבה, 250 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס, 400 גרם שוקולד חלב ועוד כל מיני שטויות קטנות פה ושם שהסתכמו בסך 7500 קלוריות. חשבתי על זה והגעתי למסקנה שלמרות שאני אוהבת ממתקים, רק מעט מאוד ״שווים״ השמנה. החלטתי לוותר על כל מה שאכלתי ולקנות רק דברים שאני אוהבת במיוחד. מכיוון שעכשיו קיץ החלטתי לקנות רק גלידה של בן וגרי. בגלידה של בן וגרי יש 423 גרם ו- 1068 קלוריות. בהתחלה ניסיתי לאכול רק 2 קופסאות בסופ״ש (אגב הסופש שלי הוא 3 ימים) אבל ראיתי שזה לא מספיק לי להרבה זמן ושאני נשארת עם רצון לעוד (ובסוף אוכלת דברים אחרים) ולכן החלטתי ללכת על 3 קופסאות. אני מרוצה מהסידור הזה בינתיים מכיוון שמצד אחד אני לא מוותרת לגמרי על מה שאני אוהבת ומצד שני אני יורדת במשקל. אולי יותר לאט אבל עם פחות קושי. אני גם מתעמלת בסופ״ש בין 40 ל-90 דקות כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני די נעלבת מהירידות שלה ומהצורך לריב איתה כל סוף שבוע על כמה גלידה נכון לאכול. כל פעם שאנחנו רבות בא לי להפסיק בכלל עם הדיאטה. במקום שהיא תשבח אותי על השינוי והירידה במשקל היא מבקרת אותי. נכון שאני מסוגלת גם להגזים, לא סתם הגעתי לעודף משקל כל כך גדול אבל עשיתי שינוי ואני מתמידה בו כבר כמה שבועות (פרט ליום הולדת אחד) וחוץ מזה, אני בת 25, זה הגוף שלי והחלטה שלי ומבאס אותי שהיא בכלל מתערבת ורבה איתי כל הזמן. אני יודעת שהכוונה שלה טובה (!) אבל אני מרגישה שזה עושה את הפעולה ההפוכה. אשמח מאוד לדעתכם הכנה!! האם אני טועה? אם כן, במה? האם המחשבה שלי שכל זמן שאני מתמידה ויורדת ולא סובלת יותר מדי זה בסדר, היא שגויה? האם היא צודקת כשהיא אומרת לי ש-3 קופסאות בסוף שבוע אחד זה ממש מוגזם? מה דעתכם? מה נכון וכדאי לעשות? בבקשה תעזרו לנו! נמאס לי לריב איתה!! תודה מראש!! לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אמא שלך צודקת... היא רוצה בטובתך...היא יורדת עלייך כי איכפת לה ממך..ורוצה שיהיה לך טוב, אל תאכלי 3 קופסאות גלידה!!!! זה מוגזם,ולא תרדי במשקל להפך תשמיני אם תמשיכי ככה... יש גלידות דיאט ממש טעימות , וגם תגבילי את עצמך לכוס גלידה ביום... ויש שלגונים דיאטטים עם הרבה פחות קלוריות...מומלץ מאוד. מאחלת לך בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים