טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני ממש חדש פה, ואשמח להתייעץ איתכם על הנושא מתוך אמונה שאתם תוכלו לעזור לי.
אני משתחרר מהצבא בעוד שבועיים, ובמהלך הצבא התחלתי דיאטה (שבה רזיתי 16 קילו!) וזאת על ידי ספירת קלוריות יומית עם תקציב מאוד ברור תוך כדי הסתובבות עם משקל בכיס כדי להיות כמה שיותר מדויק (אני אחד שיורד לפרטים...) ושקילה פעם בשבוע.
עם כניסתי לתפקיד תובעני מאוד (פיקוד על 38 חיילים בשבל הכשרתם הראשונית) הפסקתי לספור קלוריות ולהתעסק בנושא, במילים אחרות אפשר להגיד שהזנחתי את עצמי ואיבדתי שליטה לגמרי מבחינה תזונתית. כמובן שחזרתי למשקלי ההתחלתי לפני הדיאטה ואף מעבר לכך.
הכישלון אינו מונע ממני לנסות שוב, אך הפעם אני רוצה לעשות את זה נכון יותר ולכן אני מתייעץ איתכם כאן. ברור לי שזה לא "זבנג" וגמרנו, ובסוף מדובר בעבודה שלא נגמרת לעולם. אני מנתח את הכישלון שלי משתי סיבות עיקריות:
1. התפקיד התובעני וההשלכות הנסיבתיות שלו (שטח, תנאי לחץ, עבודה מסביב לשעון, חוסר שעות שינה וכו' - מי שהיה מפקד טירונים בקרבי יודע על מה אני מדבר...)
2. ההתעסקות הבלתי נגמרת בלשקול את האוכל שלי והסתובבת עם משקל ויצירת תלות כמעט מלאה במשקל (הוא היה בכיס כל הזמן, והיה חשוב לי כמעט כמו הסוללרי שלי בערך...) ולא הצלתי לראות את עצמי מסתדר בלעדיו.
יש לי כמה שאלות בעקבות הניתוח הנ"ל ואבקש ממי שמתייחס שייתמקד בהם:
א. האם גם לכם קרה שבעקבות תפקיד תובעני מסוים/תקופה מאוד לחוצה, הזנחתם את עצמכם מבחינה תזונתית והאם זה טבעי? ז"א האם אני לא מספר לעצמי סיפורים שזה בגלל התפקיד?
ב. האם גם אתם סופרים קלוריות ושוקלים? האם זו הדרך היחידה?
ג. אני נורא מאמין בזה שלא כדאי לי להשתמש במונחים כמו "אסור" , "זה לעולם לא" וכו' בכל מה שקשור לאוכל (רוצה לומר שתפריט דיאטה מוקפד ונוקשה פחות מתאים לי), ולכן הספירת קלוריות הייתה מאוד נוחה לי שכן היא לא מנעה ממני לאכול מה שאכלתי ושתיתי עד הדיאטה אבל כן הכניסה את זה למינון הנכון וגרמה לי לאכול יותר מחושב (למשל: אם מקדונדלס בצהריים, אז ארוחה יותר מתונה בערב וכו'). האם על פי ניסיונכם, יש אמת באמונה שלי? מה דעתכם?
ד. אשמח לשמוע חוויות נוספות של אנשים שנכשלו בפעם הראשונה, והצליחו בהמשך ועל התהליך הזה שהם עברו בין שני הניסיונות.
ה. והאם דיאטה של ספירת קלוריות ללא ספורט היא מתכון לכישלון או שלא בהכרח? תודה רבה למי שיעזור. זה באמת לא מובן מאוכל
יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אתה נשמע לי בחור רציני ומקצוען. ויתרת על דיאטה בשביל להתקדם לתפקיד משמעותי בצבא וזה לגמרי לגיטימי זה עניין של סדר עדיפויות. גם אני כשהייתי חדשה בעבודה השקעתי יותר בעבודה והזנחתי את הדיאטה כמו גם כשלמדתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.... קרא עוד
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד