בעיה עם המשקל שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם המשקל שלי
    עומר
    18/05/2008

אני בן 14 .
    אני שוקל מלא (122 קילו) ..
    אני שנים סובל מהדבר שנקרא שומן,
    ומבחינה חברתית עם כולם אין לי בעיות אבל עם עצמי..
    לפני שנה עשיתי דיאטה שקוראים לה הרבלייף עם כדורים ואבקות והגעתי ל-80 קילו אחרי ששקלתי 94
    והיום אני עומד על המשקל ואומר אם אני נראה ככה שאני 122 קילו אז הלוואי ואני יצליח להוריד בינתיים לפחות 25/30 קילו..
    הבעיה היא שאני לא יכול
    הקיבה שלי ע-נ-ק-י-ת !!
    מה אני יכול כבר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם המשקל שלי

הוספת תגובה

• עודף משקל

מוניקה קרן
    19/05/2008

שלום עומר,

אתה סובל מהשמנה, תרתי משמע. העצה העיקרית שלי אליך היא לנהוג בסבלנות. לא עלית במשקל במהירות ולכן תצטרך להקדיש זמן ממושך כדי לשנות את הרגלי האכילה שלך ולרזות. כבר התנסית בפתרון "קסם" אחד ונכווית, כך שאיני צריכה להסביר לך, שצריך לשנות את התפריט ואורח החיים שלך מהיסוד, אחרת מרזים, אך משמינים חזרה ועם ריבית.

אני ממליצה לך לקבל עזרה, יעוץ תזונתי שילווה אותך לאורך התהליך: דיאטנית שתבנה לך תפריט אישי, המתאים להרזייה, אך גם מספק לך מאכלים שאתה אוהב ותוכל להסתדר איתם טוב. תזכור: זה לתמיד!
    כדאי לאכול 5-6 ארוחות ליום. ארוחות עיקריות, בוקר, צהריים וערב ועוד 2-3 ארוחות ביניים. כך תתרגל לאכול ארוחות קטנות יותר ולאט לאט נפח הקיבה יקטן.
    חשוב לאכול ליד שולחן בפינת האוכל או המטבח. לא תוך כדי צפיה בטלוויזיה, משחק מחשב, בדרך, בנסיעה וכו'.
    כדאי לגוון את המזון.
    להמעיט באכילת מזון מטוגן, מעובד, חטיפים וממתקים.
    לא לשכוח לשתות הרבה מים, לפחות 10 כוסות ליום. להימנע משתייה ממותקת, כולל מיצי פרי.
    לשלב פעילות גופנית על בסיס יומיומי.

בהצלחה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו