ספיגת ברזל מזונות צמחיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיגת ברזל מזונות צמחיים
    שי
    01/11/2017

שלום רב,
    רציתי לשאול האם ברזל נספג בגוף מטחינה מלאה והאם היא מקור טוב לברזיל? אני שואלת זאת מכיוון שהבנתי שסידן אדר נמצא בשפע בווינה מונע ספיגת ברזל. השאלה מתייחסת גם למקומות נוספים בעלי אותו משקל.התחלתי להיות צמחונית לא מזמן ולכל מאוד חשוב לי להבין. אני די מבולבלת.
    תודה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת ברזל מזונות צמחיים

הוספת תגובה

• שלום שי

ד״ר חדוה בן משה
    01/11/2017

מזון מהצומח עשיר בברזל. בכף טחינה משומשום מלא יש אותה כמות ברזל כמו ב100 גרם בשר טחון. נכון שיש גורמים המפריעים לספיגת ברזל כמו סידן או קפאין אך בתזונה מאוזנת ומגוונת אין צורך לבדוק את השפעת המעכבים ואין חוסר בברזל.
    חשוב מאד לקבל הדרכה טובה לצמחונות נכונה מדיאטנית מומחית לנושא ואז לא תהיי מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

שי
    01/11/2017

אז הכמות המומלצת לויטנים ומירלים לוקחת בחשבון את אותם מעקבים למינהם?
    שוב המון תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב

ד״ר חדוה בן משה
    01/11/2017

ואכן כך. לא לדאוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו