טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב אני נוטלת תרופות באופן סדיר שע"פ הרופא המטפל כ"א מהן בנפרד וכנראה גם השילוב שלהן גורם להאטה בחילוף החומרים ומכאן עליה במשקל ; אני מנסה כבר כחודשים לרדת 2 ק"ג (כלך המכנסיים מסרבים להיסגר)- אני שוקלת כיום 52 ורוצה לחזור למשקל המקורי שלי : 50 ככלל , אני אוכלת מסודרת 3 ארוחות ביום. מנסה לפתוח את הבוקר עם בננה או פרוסת לחם מלא וגבינה 5%, אוכלת ארוחת צהריים של פחמימה חלבון וירק טרי, וארוחת ערב ישראלית רגילה : סלט , ביצה גבינות כחושות /טחינה ושתי פרוסות לחם מלא. איני אוכלת בצורה לא מבוקרת או שיש לי תאבון יוצא דופן. אני מנסה לעשות פעילות גופנית ככל שמתאפשר לי תחת אילוצי עבודה /טיפול בילדים (פילאטיס פעמיים בשבוע, הליכה אירובית פעם אחת בשבוע) והלוואי ויכולתי יותר אני שותה הרבה מים ותה ירוק, קפה נטול קפאין , חוטאת בעוגיה או עוגה מדי פעם אבל זה לא משהו שבעבר היה מזיז למשקל שלי. (אני בת 42 וגובהי 158 ס"מ) בשבוע שעבר למשל בנסיעת עבודה בקושי אכלתי משהו בגלל אילוצי לוז וארוחות גרועות ולא ירדתי אפילו גרם ובשלב זה הרופא לא יכול להוריד את המינון התרופתי. אודה לכך עצה ע"מ לנסות להשיל את הק"ג העודפים אמת , שני ק"ג הם לא אסון טבע יחד עם זה כאשר כל המכנסיים בבית מידה 38 כבר לא מתאימים לי זה מתסכל וכמובן אין אני מעוניינת להוסיף עוד משקל . מה עלי להעשיר את התפריט לטובת עידוד חילוף החומרים ומה כדאי להוריד ממנו ? אודה לעצתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נשמע שאת אוכלת סביר והעליה במשקל היא מהתרופות. עדיין צריך להבין בדיוק איזו פחמימה וחלבון את אוכלת בצהריים, כמויות ונשנושים. לדעת אילו תרופות והאם מערכת העיכול תקינה. זה לא שמזון מסוים מעלה חילוף חומרים אלא תמונת התזונה הכוללת. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית ולהגביר פעילות אירובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים