טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אשמח לטיפ לעלייה במשקל ממשקל 45 ק״ג ל 48 ק״ג (אני בת 46). אני לא עולה אף לא גרם אחד. בבוקר אוכלת 2 פרוסות לחם, ירקותֿ וטחינה, בהמשך כמה אגוזים+תמר, בצהריים פסטה/פתיתים/אורז + המבורגר תוצרת בית/חזה עוף לא מטוגן/קציצות עוף/כדורי בשר/סלמון+ טחינה (חצי מהשבוע ללא המנה הבשרית), וכן ירקות בסיום בערב פרוסה עם קוטג׳ או חומוס ואולי גם נס קפה עם שני וופלים (שתי כוסות נס קפה או שחור עם חלב בנוסף במהלך היום) ופעמיים בשבוע גם חביתה מה עליי להוסיף או להחליף בתזונה? חשובה לי תזונה בריאה וכזו שלא תעלה את רמת הכולסטרול הגבולית שלי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גובה 157. חשוב לי לעלות גם כי אם אני חולה יום אחד פעם ב, אני יורדת חצי קילו, קילו בקלות ומתקשה להחזירו. לכן מתאמצת לאכול גם בעת מחלה... הדבר היחיד שמשמין אצלי ומביא אותי ל 48 ק״ג הוא (לאחר) היריון ועם זה סיימתי. :-) צרות של ״עשירים״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הוסיפי את השמנים הטובים. יותר שמן זית בבישול ובסלט. יותר אגוזים שקדים קשיו וכו כל יום מנת חלבון בצהריים. אפשר גם עדשים/ שעועית/ ביצה במקום עוף/ דג פירות ומיצי פ ירות טריים. שייקים על בסיס פירות טחינה ואגוזים. פני למעקב דיאטנית
קודם כל תודה רבה. ולגבי ביצים - מה ההנחיה לגבי כמות ביצים שבועית כדי לא להעלות (ורצוי אף להוריד) את רמת הכולסטרול הגבולית כרגע? נאמר לי שרצוי חלמון אחד בלבד בשבוע, אך המעניין הוא שדווקא בתקופה שבה הקפדתי על כך וגם על אי אכילה כלל של גבינה צהובה (28 אחוזים. הטעימה), שניצלים ואי צריכת קפאין, עלתה רמת הכולסטרול והפכה לגבולית. שמתי לב שהמרכיב המשפיע על הכולסטרול לטובה אצלי הוא פחות התזונה אלא יותר הספורט (ומספיק ספורט מתון) לפני ששיניתי תזונה וחזרתי לעשות ספורט המצב היה טוב, וכשהקפדתי לאחר כן על תזונה כפי שכתבתי לעיל אך עשיתי הפסקה בספורט המגמה הייתה הפוכה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם.
הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד.
מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאים
... קרא עוד
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד