תזונה לעלייה קלה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לעלייה קלה במשקל
    אביב
    21/06/2018

שלום
    אשמח לטיפ לעלייה במשקל ממשקל 45 ק״ג ל 48 ק״ג (אני בת 46). אני לא עולה אף לא גרם אחד.
    בבוקר אוכלת 2 פרוסות לחם, ירקותֿ וטחינה,
    בהמשך כמה אגוזים+תמר,
    בצהריים פסטה/פתיתים/אורז + המבורגר תוצרת בית/חזה עוף לא מטוגן/קציצות עוף/כדורי בשר/סלמון+ טחינה (חצי מהשבוע ללא המנה הבשרית), וכן ירקות בסיום
    בערב פרוסה עם קוטג׳ או חומוס ואולי גם נס קפה עם שני וופלים (שתי כוסות נס קפה או שחור עם חלב בנוסף במהלך היום) ופעמיים בשבוע גם חביתה
    מה עליי להוסיף או להחליף בתזונה?
    חשובה לי תזונה בריאה וכזו שלא תעלה את רמת הכולסטרול הגבולית שלי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לעלייה קלה במשקל

הוספת תגובה

• גובה

אביב
    21/06/2018

גובה 157.
    חשוב לי לעלות גם כי אם אני חולה יום אחד פעם ב, אני יורדת חצי קילו, קילו בקלות ומתקשה להחזירו. לכן מתאמצת לאכול גם בעת מחלה...
    הדבר היחיד שמשמין אצלי ומביא אותי ל 48 ק״ג הוא (לאחר) היריון ועם זה סיימתי. :-)
    צרות של ״עשירים״?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביב שלום

ד״ר חדוה בן משה
    22/06/2018

הוסיפי את השמנים הטובים. יותר שמן זית בבישול ובסלט.
    יותר אגוזים שקדים קשיו וכו
    כל יום מנת חלבון בצהריים. אפשר גם עדשים/ שעועית/ ביצה במקום עוף/ דג
    פירות ומיצי פ ירות טריים. שייקים על בסיס פירות טחינה ואגוזים.
    פני למעקב דיאטנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי ביצים

אביב
    22/06/2018

קודם כל תודה רבה.
    ולגבי ביצים - מה ההנחיה לגבי כמות ביצים שבועית כדי לא להעלות (ורצוי אף להוריד) את רמת הכולסטרול הגבולית כרגע? נאמר לי שרצוי חלמון אחד בלבד בשבוע, אך המעניין הוא שדווקא בתקופה שבה הקפדתי על כך וגם על אי אכילה כלל של גבינה צהובה (28 אחוזים. הטעימה), שניצלים ואי צריכת קפאין, עלתה רמת הכולסטרול והפכה לגבולית.
    שמתי לב שהמרכיב המשפיע על הכולסטרול לטובה אצלי הוא פחות התזונה אלא יותר הספורט (ומספיק ספורט מתון) לפני ששיניתי תזונה וחזרתי לעשות ספורט המצב היה טוב, וכשהקפדתי לאחר כן על תזונה כפי שכתבתי לעיל אך עשיתי הפסקה בספורט המגמה הייתה הפוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו