לחם קל ולחם מלא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחם קל ולחם מלא
    ...
    08/06/2007

רציתי לדעת מה ההבדלים בין השניים (אני יודעת נגיד שלחם קל זה מחצית מהקלוריות שבלחם המלא).... וגם.. איזה כדאי לאכול?
    עד עכשיו אכלתי לחם קל.. לפי כמה ימים התחלתי לאכול לחם מלא.. ואני לא יודעת איזה עדיף...
    אני חשבתי שלחם מלא מסייע נגיד לפעולת העיקול... זה נכון?! (או שאולי זה אותו דבר כמו הלחם הקל??)
    אשמח לקבל פרטים על עניין זה והמלצה... (נ.ב: אני לא נמצאת כרגע תחת איזה דיאטה נוקשה אבל אני משתדלת לאכול פחות קלוריות כי אני רוצה לרזות..)
    העיכול מאוד חשוב לי ולכן אני אשמח גם אם תמליצו לי על דרכים נוספות לזירוז העיכול...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחם קל ולחם מלא

הוספת תגובה

• לחם קל ולחם מלא

ד''ר רוני חרמון
    08/06/2007

לחם מלא הינו לחם שיש בו הרבה סיבים והוא בריא טוב לעיכול והוא אינו דל קלוריות
    לחם קל הינו לחם שכמות הקלוריות שלו פחותה מאלה של לחם רגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם קל הוא לא יותר בריא מלחם לבן?!

...
    08/06/2007

וגם....
    1. לא נתת לי המלצה על איזה לחם כדאי לי לצרוך???
    (במידה ואני כן מעוניינת לשמור על משקל אבל עם זאת אולי קיימת פה פעולה הפוכה במידה והלחם המלא יעזור לי בפעולת העיקול ואז הקלוריות שוות את זה....)
    2. אין לך אולי איזה טיפים לעיקול טוב יותר?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם קל ומלא

מוניקה קרן
    09/06/2007

שלום,
    צריך להפריד בין 2 דברים: 1. סוג הקמח ממנו עשוי הלחם 2. כמות הקלוריות בפרוסה.
    לחם מלא עשוי מקמח פחות מעובד, לעומת הלחם הלבן, לכן מכיל יותר סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
    לחם קל יכול להיות מקמח לבן או מקמח מלא והוא אכן מכיל כחצי מכמות הקלוריות שיש בפרוסת לחם רגיל (מלא או לבן).
    ההמלצה היא לאכול לחם מקמח מלא. מכיוון שכאמור, ניתן לאכול 2 פרוסות לחם קל במקום פרוסת לחם רגיל, זה תלוי בהעדפה האישית במה לבחור. יש אנשים שאוהבים כמות, לכן הם יבחרו לחם קל כי ניתן לאכול יותר פרוסות. ישנם אנשים אחרים שלחם קל נראה להם דק ואוורירי מדי והם מעדיפים להסתפק בפחות, אך להרגיש שהם אוכלים פרוסה "טובה".
    כדי לשפר את העיכול מומלץ בכלל להגביר את צריכת הסיבים התזונתיים: ירקות ופירות בקליפתם, קטניות, אגזים וזרעים (זהירות מכילים הרבה קלוריות). חשוב מאוד לשתות הרבה וכדאי לבצע פעילות גופנית.
    בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הלחם הקל הוא מקמח מלא...

...
    09/06/2007

אם הלחם הקל הוא מקמח מלא... יש בו גם את אותם ה"דברים הטובים" שיש בלחם רגיל מקמח מלא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

...
    10/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

...
    10/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

מוניקה קרן
    10/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו