טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הי דיאנה, אני מבינה שכשאת כותבת חילוף חומרים את מתכוונת לעיכול? אכן תכולת הסיבים במזון היא מפתח לתנועתיות טובה והתרוקנות תקינה של המעי. ואת שואלת על שתיה גם. סיבים ללא מים עושים בדיוק את הפעולה ההפוכה. לכן, שתיה מרובה של מים היא תנאי לכך שהסיבים יספחו מים במעי יתנפחו ויניעו את תוכן המעי. עדיף שמקור הסיבים יהיה ממזון ולא כתוספת של סובין וכד' לכן חשוב לאכול הרבה ירקות, בלי לקלף, ובינהם הרבה ירקות עלים. נוסף על כך להעדיף בצורה גורפת דגנים מלאים ומוצרים מדגנים מלאים כולל לחמים פסטות קרקרים וכו' - כולם מדגנים מלאים. אורז מלא, בורגול, קינואה. אפשר לאכול גרנולה או שבולת שועל כדיסה בבוקר. תמיד עם שתיה. יום טוב טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי לשתיכן...רק רציתי להוסיף שבעניין השתייה רק חשוב לי להגיד ולנפץ מיתוס שהרבה אנשים שואלים את זה לאחרונה ובכלל.....קודם כל חשוב לשתות הרבה אם זה חורץ/סתיו/אביב וקיץ לא משנה באיזה עונה,בכלל חשוב לשתות הרבה ולספק לגוף נוזלים כל אחד והעדפותיו האישיות אם זה מים,תה וחליטות תה ,מיצים טבעיים למינהם כל אחד והעדפותיו האישיות....... חשוב לי להגיד שאפשר לשתות בכל ארוחה,אפשר לשתות בין הארוחות ,אפשר אחרי.....וגם שותים בארוחות זה לא פוגע בכלל בארוחה שאכלת ומרכיביה.....זה משהו שהרבה אנשים לא מבינים...השתייה לא פוגעת באוכל ובויטימינים או לא יודע מה..זה עוד מיתוס שהיה עליו ויכוחים סוערים אם כדאי לשתות בזמן הארוחה או לא... בכל מקרה מומלץ לשתות לאורך היום,חלוקה נכונה של נוזלים כל אחד והעדפותיו האישיות.....
שיהיה לרוויה שלומי כהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים