מאכלים בריאים לחילוף חומרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאכלים בריאים לחילוף חומרים
    דיאנה
    03/01/2019

אני רוצה להאיץ את קצב חילוף החומרים שלי, חוץ מסיבים איזה עוד אוכל או שתייה מומלצים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיכול תקין

טליה לביא
    06/01/2019

הי דיאנה, אני מבינה שכשאת כותבת חילוף חומרים את מתכוונת לעיכול?
    אכן תכולת הסיבים במזון היא מפתח לתנועתיות טובה והתרוקנות תקינה של המעי. ואת שואלת על שתיה גם. סיבים ללא מים עושים בדיוק את הפעולה ההפוכה. לכן, שתיה מרובה של מים היא תנאי לכך שהסיבים יספחו מים במעי יתנפחו ויניעו את תוכן המעי.
    עדיף שמקור הסיבים יהיה ממזון ולא כתוספת של סובין וכד' לכן חשוב לאכול הרבה ירקות, בלי לקלף, ובינהם הרבה ירקות עלים.
    נוסף על כך להעדיף בצורה גורפת דגנים מלאים ומוצרים מדגנים מלאים כולל לחמים פסטות קרקרים וכו' - כולם מדגנים מלאים. אורז מלא, בורגול, קינואה.
    אפשר לאכול גרנולה או שבולת שועל כדיסה בבוקר. תמיד עם שתיה.
    יום טוב
    טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת הודעה

שלומי כהן
    06/01/2019

היי דיאנה.....וטליה לביא

היי לשתיכן...רק רציתי להוסיף שבעניין השתייה רק חשוב לי להגיד ולנפץ מיתוס שהרבה אנשים שואלים את זה לאחרונה ובכלל.....קודם כל חשוב לשתות הרבה אם זה חורץ/סתיו/אביב וקיץ לא משנה באיזה עונה,בכלל חשוב לשתות הרבה ולספק לגוף נוזלים כל אחד והעדפותיו האישיות אם זה מים,תה וחליטות תה ,מיצים טבעיים למינהם כל אחד והעדפותיו האישיות.......
    חשוב לי להגיד שאפשר לשתות בכל ארוחה,אפשר לשתות בין הארוחות ,אפשר אחרי.....וגם שותים בארוחות זה לא פוגע בכלל בארוחה שאכלת ומרכיביה.....זה משהו שהרבה אנשים לא מבינים...השתייה לא פוגעת באוכל ובויטימינים או לא יודע מה..זה עוד מיתוס שהיה עליו ויכוחים סוערים אם כדאי לשתות בזמן הארוחה או לא...
    בכל מקרה מומלץ לשתות לאורך היום,חלוקה נכונה של נוזלים כל אחד והעדפותיו האישיות.....

שיהיה לרוויה
    שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו