שעועית מבושלת +צימוקים

מנהל הפורום

טליה לביא
טליה לביא
053-4877818
לקביעת תור אצל טליה לביא
053-4877818 ללא פרסום בפורום
 
  • שעועית מבושלת +צימוקים
    סופי
    14/03/2019

    שלום,
    האם בישול של שעועית לבנה לאחר השריה במים ללילה,וקילוף הקליפה ,השעועית מאבדת מערכי התזונה,?אני עושה זאת כדי שלא יהיו לי גזים
    מה דעתך בענין?
    בנוסף מבקשת לדעת האם כדאי להשרות צימוקים ולשפוך את המים על מנת להסיר מהם את המתיקות (סוכר),למרות שלא מציינים זאת ע"ג האריזה?
    תודה
    סופי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    טליה לביא - 053-4877818

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה לשאלתך סופי-על שעועית וצימוקים.

    שלומי כהן
    14/03/2019

    שלום רב סופי..

    שלום וברכה לך סופי היקרה.

    ברצוני להשיב לך על שאלותייך.......

    לאחר בישול של השעועית לבנה/אדומה/ירוקה לא משנה מה.....ערכם התזונתי לא מאבד.....את יכולה להיות בטוחה ולישון בשקט,כולם מבשלים שעועית לא משנה איזה צבע וערכם התזונתי נשמר...
    אז אל דאגה הכל בסדר.

    לשאלתך השנייה לגבי צימוקים זה שאת שמה צימוקים במים כדי להפחית קצת את מידת המתיקות של הצימוקים כי צימוקים באמת מאוד מתוקים,זה בחירתך שלך............ברור שזה לא מצויין על גבי האריזה והשקית של הצימוקים......אני חושב שצימוקים שהם נורא מתוקים הם נורא טעימים שוב....זה שאת רוצה להפחית את מידת המתיקות שלהם.זה רק עניין שלך........ואם את רוצה לעשות זאת הכל בסדר........
    את יכולה לאכול אותם כמו שהם וגם לעשות כל העולה על דעתך האישית,אף אחד לא יגיד לך לא ולא אחרת.הכל בסדר........זכותך לעשות מה שנכון לך עבורך........

    מקווה שעזרתי..

    שיהיה סופ"ש נעים ושבת שלום.

    שלומי כהן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בהמשך לתשובתך

    סופי
    14/03/2019

    שלום שלומי,
    ראשית תודה לתשובה,
    עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי קילוף השעועית היבשה והמושרית ללילה קודם
    האם הם מאבדים מיתרונות התזונה?

    תודה

    סופי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה חזרה

    שלומי כהן
    14/03/2019

    שלום רב סופי....

    היי....רציתי לענות לך על שאלתך האחרונה ולהגיד לך שזה נראה לי לגיטימי להשרות לילה קודם שעועית יבשה...

    גם אמא שלי עשתה את זה מלא פעמים.........ולא נראה לי ששוב ערכם התזונתי מאבד,למה את כ"כ חוששת מאיבוד ערכים תזונתיים???את מבשלת קטניות וצריך להשרות אותם לילה קודם..מלא אנשים עושים את זה.ככה מבשלים קטניות לתוספת לחמין,לאורז,למה שבא לך......
    אני מקווה ששוב עזרתי לך.......

    שיהיה לך סופ"ש נעים וחמים...

    שלומי כהן......

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • משהו שרציתי להוסיף

    שלומי כהן
    14/03/2019

    משהו שששכחתי להוסיף....

    קטניות לא משנה איזה לא נראה לי שצריך לקלף אותם רק להשרות אותם במים חמים..

    ככה אמא שלי עושה את זה......

    סופ"ש נעים ושבת שלום.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בהמשך לתשובתך

    סופי
    14/03/2019

    שלום שלומי
    אני התכוונתי לקילוף קליפת השעועית

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • השריה של שעועית ושל צימוקים

    טליה לביא
    14/03/2019

    סופי יקרה
    השריה של קטניות מעלה את ערכן התזונתי וגם מפחיתה את תופעות הלוואי שנלוות לעתים לעיכול שלהן כמו גזים וכד'
    ההשריה מתחילה את תהליך הנביטה, בו מתפרקים חלק מהרכיבים שאינם מתעכלים, בלי שתהיה פגיעה כלשהי בערכים התזונתיים. אין צורך לקלף את השעועית.
    השריה של צימוקים לא מפחיתה את ערכי הסוכר אלא רק מוהלת. צימוקים היו פעם ענבים והם עברו ייבוש. השריה מחזירה להם חלק מהמים שהתייבשו ולכן מפחיתה מעט מטעמם המתוק אך לא מורידה את כמות הסוכר.
    לבריאות
    טליה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו