מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קצת טכנית - להבהרה כלליתלי08/06/2008
שלום לכל המומחים...
יש לי שאלה מאוד כללית והאמת היא נועדה להבהיר לי כמה סוגיות.
אני בחורה במשקל נורמלי לחלוטין, מאוד אוהבת לאכול ומשתדלת להשתלט על אהבתי לבורקסים ולאכול בריא. עם זאת, כבר שלוש שניםים אני מנסה להוריד 2 קילו מעצבנים - לא רק ללא הצלחה, אלא גם מכל הניסיון הזה הוספתי עוד 2 קילו לחוויה הנהדרת הזו...
אני חייבת לציין ,אני לא בחורה שמנה בכלל, ולכן נראה לי קצת מיותר שאקח את זה כמה צעדים קדימה ואלך לדיאטנית מקופ"ח לקבל תפריט וכו'... בסך הכל משתדלת לשמור ולהתאמן מידי פעם, אז למה אני מקבלת את התגובה ההפוכה, וכל שנה משמינה בכמה ק"ג למרות שאני "לא עוברת" על החוקים ? (ולא נראה לי שזה קשור כל כך לגיל, אני בת 25 - תוספת של 2 ק"ג בשנה זה נראה לי הרבה, בטח ובטח אם אני שומרת על מה שנכנס לי לפה).
אני יודעת שהנתונים שהבאתי לכם קצת כלליים... אבל אני באמת שומרת, עד לפני שלוש שנים הייתי אוכלת ג'אנק פוד בתדירות גבוהה, וממש לא הייתי מייחסת חשיבות למה שאני אוכלת. עד שהתחלתי טיפונת לשים לב לבריאות ולק"ג הבודדים שהחלטתי להוריד, קיצצתי ב"זבל" והתחלתי לאכול בריא, או לפחות בעיקר בריא, ואני עדיין עולה במשקל... משהו פה לא ברור...
ועכשיו לעניין,
גיסתי היא בחורה רזה, לא מאוד - רגילה לחלוטין. בחודש האחרון היא המעיטה מאוד באכילה עקב טיסה של אחי (בעלה) לחו"ל (כנראה זה השפיע על מצב הרוח שלה = תיאבון שלה).
היא רזתה משהו כמו 5 קילו בחודש!! אני מנסה מאוד להחזיר אותה למצבה הקודם, היא ממש נראית זוועה...
מצד אחד ה"חוקים" אומרים שאם ממעיטים באכילה הגוף נכנס למצב של "סטרס" ואוגר כל מה שנכנס לגוף ובטווח היותר ארוך חילוף החומרים מואט כתוצאה מכך ושזה בעצם גורם להשמנה.
ומצד שני הנה לכם דוגמא שסותרת את ה"חוק" הזה.
אני יודעת שזה לא שחור לבן, ולא הכל נוסחאות - אבל אני באמת מנסה קצת להבין איך זה עובד.
אני לא מתכוונת להיכנס לצום, אני בנאדם שמאוד אוהב לאכול, אבל אולי מהדוגמא הזו של גיסתי אני יכולה להבין שלא יקרה כלום אם אוריד ארוחה אחת ביום, יכול להיות שזה יעשה לי רק טוב...
מה נכון ? איך ה"חוק" עובד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך לא פשוט
רחל גרנות08/06/2008שלום לי,
את שואלת בעצם כמה שאלות. ראשית, את. כפי שראית, משהו בחילוף החומרים שלך השתנה. אמנם את צעירה, אבל בכל זאת דברים השתנו. אם יכולת בעבר לאכול ללא חשיבה, הרי כיום את צריכה לשים לב, אחרת, את עולה במשקל. בעצם, אני צריכה לומר לך, ברוכה הבאה לעולמנו או ליתר דיוק, לעולמם של רבים וטובים. אולם, לי, זה לא מספיק לשים לב למה שאוכלים, אלא גם לכמויות. כדי לרדת במשקל, צריך לאכול פחות ממה שהגוף צריך. המקרה של גיסתך מראה זאת. היא הפחיתה בכמויות וירדה במשקל. האם יש פגיעה בחילוף החומרים? ובכן, קשה לענות על כך. אנחנו ממליצים לא לנסות לאכול פחות מדי כדי לא להכניס את הגוף למגננה. השאלה מה יהיה כאשר התיאבון יחזור לה. האם תעלה חזרה ובאיזו מהירות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)