נפיחות בבטן/השמנה בטנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בבטן/השמנה בטנית
    שואלת
    24/06/2008

שלום רב,

יש לי בעיה שמלווה אותי מגיל 30. כיום אני בת 32 וחצי. (לא עברתי הריון עדיין)

עד לפני כשנתיים הייתי בחורה רזה (50) וחטובה מאד (כולל בטן שטוחה ומתניים צרות).

לפתע החלה התרחבות בהיקף המתניים ומעין שינוי במבנה הגוף באזור האגן כשבעיקר הופיעה

השמנה בטנית באזור התחתון לרב.

הדבר משפיע עליי מאד כיוון שעשיתי כל אבל כל דבר שיכולתי לעשות כדי להבין את סיבת השינוי

ולהחזיר את המצב לקדמותו, כי גם מעולם לא נזקקתי לדיאטות הייתי אוכלת תמיד כמה שאני רוצה,

עושה ספורט ונשארת מעוצבת רזה וחטובה.

באופן כללי אני מבקרת בחדר כושר פעמיים בשבוע ורוקדת פעם בשבוע (ואם מזדמן לי יותר מזה אז

אני עושה זאת) אמנם עקביות הפעילות הספורטיבית היא לא כמו פעם לאורך זמן רב, אך כשניסיתי

תקופות להתעמל אינטנסיבית זה עדיין לא עזר להצרת ההקפים ובעיקר לא הוריד את הבטן !!

מבחינת תזונה אני משתדלת לאכול נכון, אך לא עושה דיאטות (לא מאמינה בזה ולא מתאים לי) ולא

מגבילה את עצמי יותר מדיי.

ניסיתי תרגילים של הכנסת בטן אך כשהיא נפוחה (וישנם הרבה ימים שהיא יותר נפוחה) קשה מאד

לבצע זאת, מקסימום לשתי שניות. וזה גם לא עזר.

אגב, נתון אולי מעניין הוא שבמשקל לא עליתי ! אך רב הבדגים שלי ובעיקר החולצות קטנים עליי !

הקושי העיקרי שלי הוא בהכנסת הבטן בגלל הנפיחות המתמדת ומימדי הבטן שגדלו נראים לכל עין.

מה עושים עם הבטן, אפילו כפיפות בטן קשה לי לעשות וגם כשעושה זה לא עוזר (פעם זה היה עוזר

מייד).

האם ייתכן שאין כבר מה לעשות ? שניסיתי הכל ואין יותר סיכוי לחזור למצב הקודם של הבטן

ולפתרון העניין/בעיה הזו?

אנא עזרתכם- תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בבטן/השמנה בטנית

הוספת תגובה

• תשובה לשואלת

ד''ר רוני חרמון
    25/06/2008

בטן אינה סתם טפוחה קודם כל צריך לברר סיבה רפואית שגורמת ללחץ תוך ביטני ולכן רצוי להתיעץ בגניקולוג וכירורג כללי. אם הכול תקין צריך לחזור למסלול מאוזן וארוך טווח של פעילות גופנית אינטנסיבית בשילוב עם תזונה בריאה ומתאימה ביכדי לחזור למימדים הקודמים. זו דרך ארוכה של חודשים ושנים ולכן ההתמדה היא המפתח. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו