טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי אני בת 21 ואני שותה בסביבות ה- 4 ליטר מים ביום... בעקבות שתיית המים המרובה, הבטן שלי ממש מתנפחת ורק בבוקר למחרת הנפיחות יורדת.. אני שותה ככה כבר הרבה זמן(יותר מחצי שנה), רבים אמרו לי שיכול להיות שזה לא בריא ושאני שותה יותר מידי... האם זה נכון? האם כדאי לי להפחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מים הם הבסיס לחיים ומהווים כשני שליש מהגוף. לכן חשוב מאוד לשתות מספיק. ישנן המלצות שונות לגבי שתיית מים והן קשורות בגיל, במין, במשקל וכו'. איני יודעת הרבה מהפרטים עלייך, אך 4 ליטר מים זה קצת גבולי. כמה שתית קודם? למה התחלת לשתות יותר מים?
בטנך מתנפחת, כנראה, בגלל הנוכחות של המים ושל מזון שאת אוכלת במשך היום. המים פיזית תופסים מקום בקיבה ולכן הנפיחות. האם לפני חצי שנה המצב היה שונה?
ישנם מקרים של הרעלת מים. שתיתת מים רבים מדי עלולים לגרום לחוסר איזון של המלחים בגוף ומכאן להפרעות באיברים שונים, אך מדובר בכמויות גדולות יותר לרוב.
תספרי עוד קצת פרטים ואוכל לענות יותר במדויק בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים