אכילה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה נכונה
    ליאל
    17/06/2007

אני חיילת בת 19 ומאוד מקפידה לאיכול בריא ,פירות ירקות דגנים מלאים ברנפלקס וכדומה ,השאלה שלי אם מאכילה מרובה של ירקות אפשר להגיע למצב של השמנה ? אני יודעת שלפי שומריי משקל מותר לאכול כמה שרוצים ואני אוכלת ממש הרבה בערך 3מלפפונים 5 עגבניות 3 קולורבי רבע ראש כרוב ליום ולעתים אף יותר מזה ,ועוד שאלה לגילי כמה קלוריות אני צריכ לצרוך והאם לחשב את כמות הקלוריות של הירקות בצריכה היומית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה נכונה

הוספת תגובה

• אכילה נכונה

מוניקה קרן
    17/06/2007

שלום ליאל,

אכילת ירקות רבים היא מבורכת, אך כמו עם כל דבר אחר, לא כדאי להגזים. צריכה מוגזמת של ירקות עלולה לגרום לקשיי עיכול (עצירות, שילשול) או שעלולה לפגוע בספיגת רכיבי תזונה אחרים כמו סידן.

ירקות הם בעלי ערך קלורי נמוך ולרוב ניתן לא לספור את ערכם הקלורי בחישוב היומי. אך אם אוכלים הרבה ירקות, גם מעט קלוריות יכולות להצטבר ולכן במקרה כזה צריך להוסיף אותן לחישוב היומי.

מספר הקלוריות המומלץ בגילך הוא כ- 30 קלוריות לכל קילוגרם משקל גוף.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו