טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לרופאים היקרים, אני בת 46 עם תסמינים של מנאפוז מזה 3 שנים. מזה כארבע שנים לא ממש רצוף, לוקחת רדוקטיל שעזר לי לרדת כ30 ק"ג, פעם ראשונה בחיים!. כרגע BMI הוא 26. ברקע: הורי עליהם השלום היו בעלי השמנה קשה. אני יודעת שאני לוקחת יותר מדי זמן את התרופה ושמומלץ לא לקחת אותה יותר זמן כה ארוך אבל בכל פעם שהפסקתי לקחת אותה התחלתי לעלות במהירות חזרה את המשקל. לחץ הדם שלי תחת התרופה תקין.
1. השאלה שלי היא מה יותר גרוע: להמשיך עם התרופה שעוזרת לי לשמור לראשונה בחיי על משקל כמעט תקין או להפסיק וכנראה לעלות במשקל בחזרה?
2. ואם אמשיך עם התרופה איזה בדיקות תקופתיות צריך לעשות?
3. האם בשימוש ממושך התרופה מסוכנת כמו שהיה הפן פן? מה בכלל הסיכונים שלה?
תודה רבה לכם! מיעל הנואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רדוקטיל בסה"כ תרופה ללא תופעות לואי קשות ומסוכנות. גם השימוש ארוך הטווח אינו רצוי אבל אינו מהווה סכנה מאוד גדולה. ממליץ להיות בבדיקות תקופתיות הן בדיקות דם והן בדיקה קלינית של רופה. יש לעקוב קבוע אחר לחץ דם וכמובן להיות ערים לכל שינוי שמתרחש מבחינת ההרגשה והתפקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד