מינימום קלוריות ועליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינימום קלוריות ועליה במשקל
    ליאת
    16/07/2008

שלום, לפני כ-6 שנים השלתי ממשקלי (בתהליך שנמשך כשנה) כ-20 ק"ג .פשוט החלטתי יום אחד, שיניתי אורח חיים ולמדתי לאכול מסודר. התחלתי במקביל פעילות גופנית פעמיים בשבוע (עיצוב הגוף) והגעתי למשקל של 52 ק"ג. הכל בכוח רצון, ללא מסגרת תומכת למעט חברה טובה שעשתה "שומרי משקל" ונידבה לי טיפים וחיזוקים. אני בת 34 וגובהי 1.64. משקלי לא השתנה הרבה במשך השנים למעט תנודות של 1 ק"ג לכאן או לכאן. בשנה האחרונה שיניתי פעילות גופנית לרענון (שילוב של ספינינג, עיצוב ופילאטיס). אני אוכלת מעט פחמיחות (בוקר 2 לחם קל עם גבינה לבנה 3% או יוגורט 0% עם 2 כפות שיבולת שועל, צהריים עוף עם המון ירקות מאודים (בד"כ גרונות עוף או שוקיים) עם סלט ירקות גדול מתובל ב-1 כף שמן, ביניים - כמעט תמיד משהו מתוק (לפעמים קוביית שוקולד או 3-4 ביסקוויטים יבשים נטולי מרגרינה וביצים שאני אופה במיוחד בשבילי) עם קפה שחור, ערב - סלט עם טונה או 2 לחם קל עם גבינה או יוגורט וגרנולה. בנוסף 2-3 פירות ליום ולפעמים גם ארטיק סורבה או גלידל של 33 קל' לארטיק. ביום שישי אני אוכלת הכל מהכל כולל עוגה טובה אבל הכל במידה. כך אני לא מרגישה חסך ומרגיעה את הנפש. התפריט שלי לא השתנה - רק בגיוון היקרות והסלטים - כמות הקלוריות פחות או יותר זהה ובכל זאת עליתי ל-55 לפעמים 55.5 ק"ג. מזה כמספר חודשים אני מאוד לחוצה ולא מרוצה מהמשקל ומנסה להמעיט בקלוריות למרות שאני יודעת ומבינה שזו לא השיטה. יש לי ימים של 500 קלוריות ולמחרת אני רואה ירידה של חצי ק"ג ולפעמים כשאני אוכלת רגיל (ואני מתכוונת ל-1000-1200 קלוריות) אני רואה שוב עליה. אני מתוסכלת ולחוצה ומודעת לכל הטעויות שאני עושה ובעיקר לימים של "הרעבה" (500 עד 800 קלוריות ליום) ולא מצליחה לצאת מהלופ הזה. אציין שכמעט ואינני שותה - אבל זה לא משהו חדש, אף פעם לא שתיתי מספיק - לא מרגישה צורך. אני לא אגזים אם אספר שאני שותה אולי כוס במקרה הטוב 2 כוסות מים ליום. אני לא יודעת מה אני יכולה לעשות כדי לחזור למשקל הקודם שלי של 52 - 53 ק"ג. אני יודעת שתציינו שאני עדיין נחשבת רזה, זה נכון, אבל ההרגשה שלי במשקל הקודם היטיבה עימי יותר ומה גם שאני מרגישה לחץ בבגדים, בעיקר בג'ינסים ומה לעשות שלא טוב לי? אפילו שמדובר רק ב-2-3 ק"ג עודפים - אבל איך? איך אפשר להיפטר מהם??? אנא עזרו לי בעצתכם. המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאת שלום

ד''ר רוני חרמון
    16/07/2008

ללא שתייה של מים יהיה קשה לך לשפר את מצבך בנוסף לכך את חייבת להעלות את הקלוריות היומיות שלך ובמקביל להגביר מאוד את הפעילות הגופניתכמו גם להגדיל את מסת השריר שלך. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו