טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בחורה בת 30. שוקלת 59 - 60 . גובה 1.73. אני עצלנית לא חובבת ספורט אבל מאוד מעוניינת לרדת במשקל. חשבתי על הליכות. יש לי מבנה גוף רזה וחטוב כל חיי שקלתי 50 רק בחצי שנה האחרונה עליתי במשקל וזה הורס אותי...האם הליכות יעזרו לי לרדת קצת אם אתמיד כל יום בספורט הזה?(זה הספורט היחיד אגב שבעבר הייתי עושה אבל לא לעיתים קרובות בערך פעמיים בשבוע הליכה של 40 דק' בערך.) אשמח לתשובה מיידית... שכחתי לציין שאני משתדלת לאכול נכון ארוחות מסודרות מזינות שכלול בהם המו ירקות . ושותה המון מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מאוד מבינה את תסכולך ואת חוסר ההשלמה שלך עם העלייה במשקל. יחד עם זאת עלי לציין שמשקל הנמוך ל-55 ק"ג נחשב לתת משקל ולא כדאי לרדת כל כך הרבה.
מה גרם לשינוי במשקל? איך עלית קרוב ל- 10 ק"ג בפרק הזמן הקצר שעבר?
באופן כללי זה מצוין שאת שומרת על תזונה בריאה. תוספת של פעילות גופנית יכולה לתרום במידה מסוימת לירידה במשקל, אך יהיה עלייך להגדיל את התדירות. לפחות 3 פעמים בשבוע ורצוי אף יותר. תרומת הפעילות הגופנית היא גבוהה לבריאות הכללית, היא תורמת לירידה במשקל ולשמירת המשקל הנמוך החדש ומשפרת את מצב הרוח. לכן כדאי להפוך את הפעילות הגופנית לשיגרת חייך גם ללא קשר למשקל.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אמנם כל חיי הייתי רזה והיו לי גנים דיי טובים ברוב השנים. אני כל חיי הייתי אוכלת בלי לחשוב על קלוריות וכאלה כי לא הייתה לי לעולם נטיה להשמנה. אבל מה לעשות מסתבר שכנראה הגיל עושה את שלו וכשהזמן התקרב והחלפתי קידומת כנראה משם זה הגיע :) תודה על תשובתך אשמח לתגובה אם יש לך משהו להוסיף או לשפר לי את המצב רוח :)
עדיין יש לך גנים טובים מאוד ואין לך נטייה להשמנה. את זה אי אפשר לשנות. אך כמו שאת אומרת, הזמן עושה את שלו, וטוב שקיבלת השכמה בשלב מוקדם בחיים. כעת יותר קל לשנות, מאשר בעוד 10, 20 או יותר שנים.
כל מה שעלייך לעשות הוא לעורר לעצמך את המודעות למזון ואורח חיים בריאים יותר, גם ללא קשר למשקל. הסתכלי על העניין כמשהו טוב וחיובי שקרה לך. אין פה עניין של עודף משקל של 30 קילוגרם, או התפרצות של מחלת סוכרת. הגנטיקה הטובה שלך תסייע לך. קצת תקדישי מחשבה לאכילת מזונות בריאים יותר ואת מסודרת.
בהצלחה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד