מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריטאני20/07/2008
שלום, אני בת 20 (חיילת) גובה 1.60 משקל 55 משקל יעד: 50 לשם כך הרכבתי לי תפריט, יש בו כ-1100 קלוריות ביום, אבל זה רק לטווח קצר (כ-3 חודשים) ואני מכירה את עצמי והחילוף חומרים שלי מעט נמוך בהשוואה לאחרים (אני אוכלת מעט פחות כדי לשמור על משקל) אבל יש לציין שבלוטת התריס שלי תקינה. אני עושה כשעה ספורט ביום (עירוב של אירובי בעצימות בינונית+ תרגילי כוח) ולהלן התפריט שאשמח לקבל משוב האם הוא טוב ואוכל לדבוק לו לתקופה שלא תעלה על 3 חודשים (מה שיגיע קודם- או שיגמרו ה-3 חודשים או שאני אגיע למשקל 50) • 6:00 ארוחה של 60 קלוריות– כוס קפה עם 100 מ"ל חלב 1% ו-2 סוכרלוז ואומגה 3. • 7:30 ארוחה של - 230 קלוריות- 2 פרוסות לחם קל מדגן מלא+ 10 גרם טחינה גולמית משומשום מלא+ 30 גרם פסטרמה 1% שומן+ 100 גרם עגבנייה + יוגורט 0%. או 2 פרוסות לחם קל מדגן מלא+ ביצה + 100 גרם עגבניה+ יופלה מוקה 0% • 12:00-13:00 ארוחה של 270 קלוריות- 130 גרם חזה עוף\צלי כתף לפני בישול+ ירקות לשובע • 16:30 ארוחה של 200 קלוריות - 200 גרם יוגורט ביו 0% + 35 גרם פייבר 1 + 8 גרם אגוז מלך+ סוכרלוז. או 200 מ"ל חלב 1%+ 30 גרם שיבולת שועל+ 2 סוכרלוז. • 19:00 ארוחה של 80 קלוריות- פרי\ פרוסת לחם קל מדגן מלא עם ריבה. • 21:00 ארוחה של 260- 2 פרוסות לחם קל מדגן מלא עם 50 גרם סקי 0.5% ו-55 גרם טונה במים, 250 גרם סלט עם 5 גרם שמן זית ומיץ לימון+ מולטי ויטמין או 100 גרם דג סלמון לפני בישול+ ירקות אפויים\מאודים\מבושלים ב-80 קלוריות+ מולטיויטמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר רוני חרמון21/07/2008את בסדר גמור לדעתי את חייבת לשלב פרי לפחות פעם ביומיים על חשבון משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני21/07/2008אוקיי, אבל אוכל לשאול מה החשיבות של פרי דווקא? כמו כן ארצה לשאול אותך כמה בממוצע אדם במשקלי (55 על 1.60) אבל עם עבר של דיאטות יורד בשבוע עם דיאטה של 1100 קלוריות וספורט כשעה ביום (בעצימות בינונית)? (אני יודעת שהטווח הוא מאד מאד רחב ושונה אבל בכל זאת, אשמח אם תוכל להגיד לי רק ממוצע לפי סטטיסטיקה ובהנחה שלא חורגים מהתפריט כמובן) שכן אני רוצה להעריך בערך כמה זמן יקח לי להגיע למשקל היעד שהוא 50... ותודה על התשובה המהירה :)!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדן
ד''ר רוני חרמון22/07/2008פרי בכמות גדולה משמין אבל פרי אחד ליום חשוב בשל הויטמינים שלו. במצבך את צריכה לרדת בקצב של 300-400 גר' בשבוע. אבל שוב אני מדגיש שאינך צריכה להיות יותר רזה ממה שאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
אהרון22/07/2008אמנם המשקל האידאלי שלך הוא 50 בהנחה שמבנה גופך אינו חריג. על מנת לראות תוצאות מוחשיות שיעודדו אותך להמשיך, הייתי מציע להעלות את זמן הפעילות האירובית ל-90 דקות ביום, רצוי מפוצל לפעמיים. תרגילי התנגדות מספיקים 2-3 פעמים בשבוע במשך 30-40 דקות. במקרה הזה, אם גם תתמידי בתפריט שלך, יש לצפות לירידה של 2-2.5 ק"ג לחודש. אין צורך להשקל יותר מפעם בשבועים. אחרי השגת היעד התמידי בתזונה נכונה, ללא צורך בספירת קלוריות אבל פעילות גופנית נכונה יום יומית צריכה להפוך לאורח חיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)