טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, ראיתי במספר הודעות קודמות שכתבת לאנשים שרצו להוריד ממשקלם שעליהם לאכול " משקל גופך כפול 24 כפול 0.9"
בהודעה אחרת שמצאתי כתבת שבכדי לשמור על משקל יש לאכול : "כמות הקלוריות בכדי לשמור על משקלך במאזן יומי הם: משקל גופך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה"
ובהודעה נוספת כתבת שלאחרי ירידה במשקל כדי לשמור על המשקל שלא יעלה שוב יש לאכול גם כן את כמות הקלוריות מהחישוב הנ"ל.
ולכן יצאתי מבולבלת מכל העניין.
אם אני רוצה לרדת במשקל כמה קלוריות עליי לצרוך ביום? (לפי גובה X ומשקל y)
ואם אני רוצה לשמור על משקלי לאחר ירידה במשקל כמה עליי לצרוך?
ושאלה אחרונה- אם אני רוצה לשמור על משקלי אבל מבלי לעשות כל דיאטה, פשוט לשמור על המשקל הנוכחי, כמה קלוריות ביום עליי לצרוך?
והאם יש הגבלה לכמות הספורט שמותר לעשות לפי הנוסחא של הקלוריות שלך? אם כן מהי?
תודה מראש, עדן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הנוסחה הנ"ל טובה בכדי לשמור על המשקלבמצב מנוחה, כלומר אם את אוכלת את כמות הקלוריות ליום שאת מקבלת מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 תשמרי על משקלך. בכדי לרדת במשקל צריך לאכול פחות מזה ככול שתוכלי פחות מהתוצאה הנ"ל תרדי יותר מהר. אם את עושה ספורט באופן קבוע בכדי לשמור על משקלך את יכולה להוסיף לחישוב את כמות הקלוריות שצרכת. אם לא תוסיפי אותם תרדי יותר מהר. ברגע שאת סופרת קלוריות את עושה דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים