שאלה לגבי ספיגת סידן מהמזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ספיגת סידן מהמזון
    אני
    23/07/2008

אממ רציתי לשאול האם זה נכון שסידן לא נספג ללא נוכחות שומן? אני מנסה להקפיד על צריכה של 1000 מ"ג סידן ביום אבל כיוון שזה משולב בדיאטה קשה לי לאכול תמיד את הסידן גם עם שומן. לדוגמא אם אני רעבה אז אני יכולה לקחת לארוחת ביניים מעדן 0% (54 קלוריות) אבל אם ארצה להוסיף שומן נניח אגוז מלך אז כבר אקפיץ את הקלוריות כמעט פי 2... אם אוכל רק את המעדן ללא תוספת שומן אז הסידן שבו יספג? האם במקרים אחרים בהם נאכל סידן ללא תוספת שומן הוא נספג? במידה ולא אז מהי כמות השומן הנכונה בגרמים שיש לאכול עם האוכל המכיל סידן? (בהנחה שעליי להקפיד על תפריט דל בקלוריות של 1000-1200 קלוריות ליום) יש לציין שאינני רוצה לקחת תוסף תזונה של סידן ומקפידה לצרוך אותו ממקורות טבעיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גנושא ספיגת סידן

ד''ר רוני חרמון
    24/07/2008

כעיקרון למי שאינו סובל מחוסר סידן מוכח ע"י בדיקות רפואיות אין מקום להתערב במאזן הסידן בגוף במיוחד אם התזונה מאוזנת ומכילה דיברי חלב ובשר. עודף סידן יכול לגרום למשקעים והוא לא מומלץ ולכן הדבר הנכון לעשות הוא לאכול מאוזן.
    לאלה שיש חוסר סידן באמת יש מורכבות בתכנון התזונה בכדי שהסידן יספג וזה תלוי גם בסונן וגם בוויטמינים וכואנזימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה שאתה בעצם אומר

אני
    24/07/2008

זה שבשמירה תזונה דלה בקלוריות (דיאטה) עדיף לאכול לארוחת ביניים מעדן 0% שומן מבלי להוסיף לו מנת שומן? (לפי בדיקות דם אין לי חוסר בסידן אבל פשוט קראתי המלצות על צריכת 1000 מ"ג סידן ביום והתזונה שלי עומדת להערכתי על 500-600 מ"ג)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן

אהרון
    24/07/2008

לגבי השפעת השומן על ספיגת הסידן הדעות עדיין חלוקות. לאחרונה פורסמו ממצאים המראים שהספיגה מופחתת במוצרי חלב מתחת ל 3% שומן אבל עדיין יש מחקרים שלא מיחסים חשיבות לאחוז השומן. לגבי גורמים אחרים יש אחדות דעים. חיובים: ויטמינים C, D , K וגם מגנזיום. כמו כן הלאקטוז שבחלב ומוצריו יוצר סביבה המקלה את ספיגת הסידן במעיים. בתור פקטור שלילי יש לציין: חומצה אוכסלית מצויה בירקות ירוקים מסוג תרד, ובמשקאות המכילים קקאו מונעת ספיגת סידן, וכן כמות גדולה מדי של סיבים תזונתיים מסוג סובין חיטה המכילים חומצה פיטית הנקשרת לסידן בתרכובת לא מסיסה ודגנים ופוגעת ביעילות ספיגתו. לאדם בריא שצורך מספיק מוצרי חלב לא אמורה להיות בעיה של חוסר סידן אם תזונתו מאוזנת, מגוונת ועשירה בפירות וירקות (מספקות וויטמין C) כמו כן חסיפה מתונה וזהירה לשמש יוצרת בגוף וויטמין D שבאמור מגביר באופן מוחשי את הספיגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו