עצירה בירידה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירה בירידה במשקל
    טלי
    30/07/2008

שלום רב, אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה אבל אני חייבת להסביר את עצמי לצורך השאלה בסוף. אני בת 29. גובה: 1.62. משקל: 57. אני מעונינת לרדת עוד 4,5 ק"ג לאחר שהורדתי כבר 2 ק"ג בעזרת היעוץ פה באתר (1.העליתי את משך ההליכה לשעה - הליכה מהירה, 2.הקפדתי על שתיית כוס מים כל שעה במשך היום, 3.הפחתתי את כמות צריכת הקלוריות ליום ל- 1000 לאחר שיצא לי בחישוב של 24 כפול המשקל כיום כפול 0.9: 1274.4 ואני מאוד מקפידה על כך וכאשר מגיע הערב אם אני מאוד רעבה אחרי אימון אני חושבת מה לא יצא לי לאכול באותו יום והוא חשוב לגוף ומתאים גם לכמות הקלוריות שחסרה ל- 1000 ליום ואותו אני אוכלת כיון שחשוב לי לשמור על תזונה בריאה). הצלחתי לרדת שני ק"ג במשך כחודשיים ולאחר מכן לא ירדתי יותר וגם לא עליתי. במשך 3 השבועות האחרונים שיניתי את סוג האימון: 1. התחלתי לעשות עיצוב בבית: כפיפות בטן, אימון משקולות (5 תרגילים עם חזרת של 3 סטים), עיצוב לישבן - נמשך כ- 20 דקות כל יום. 2. התחלתי לעשות אימון מכשירים: 20 דקות על מכשיר שמדמה סקי, 3 סטים על 3 מכשירים אחרים לחיטוב הרגליים, אופני כושר כ-3,4 פעמים בשבוע. 3. ריצה של כ- 10 דקות בחזרה מהאימון מכשירים. אני מתכוונת להעלות את משך זמן הריצה בהדרגה. האם יש סיכוי לאחר שינוי סוג הספורט לרדת יותר טוב מאשר בהליכה מהירה של שעה? בתודה מראש, טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירה בירידה במשקל

הוספת תגובה

• טלי, את עושה את נדבר הנכון

אהרון
    30/07/2008

במידה ומבנה גופך רחב - את כבר במשקל המתאים, אם את צרה - היעד שלך נכון בהחלט. תכנית האימונים שלך נראה לי בסדר אבל יש לי כמה הבהרות: **** 1. רק פעילות אירובית שורפת שומן באופן משמעותי. שריפת שומן אופטימלית נדרשת עצימות בינונית (60-65%) כלומר דופק 120 במשך לפחות 30 דקות. מומלץ מדי פעם להעלות את הדופק לדקות ספורות אבל לא חובה. לקבלת תוצאות מוחשיות מומלצת פעילות אירובית כל יום במשך לפחות שעה, כולל הליכה מהירה בעצימות בינונית. ***** 2. תרגילי ההתנגדות כנגד משקל הגוף או עם משקולות נחוצים לשימור מסת השרירים וחיזוקם. אין צורך ביותר מ 3 פעמים בשבוע בימים לא רצופים בתנאי שהתירגול אפקטיבי ועובר על כל קבוצות השרירים. כל סט צריך להיות 8-12 חזרות- מול משקולות ומכונות או 65% ממספר החזרות המירבי - כנגד משקל הגוף. ***** 3. במצבך ובנתונים הנוכחים שלך לא מומלץ לרדת מתחת ל 1200 ק ליום ועם תכנית אימונים כמומלץ, אפילו יותר מזה בתנאי שהתזונה נכונה מאוזנת ומגווונת. אשמח לשפר את התפריט שלך, אם את מעוניינת, ובמידת הצורך. לאור הפעילות הגופנית האינטנסיווית את צריכה להעלות את חלקם של החלבונים ל 30% מן הערך הקלורי של התפריט היומי. ***** 4. בהצלחה! .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה + תפריט

טלי
    31/07/2008

שלום רב, קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה וזהו התפריט שאני אוכלת שיש בו בערת 1000 קלוריות: בוקר -2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5% ו- 2 זיתים. 9:00 - כוס נס קפה עם כפית וחצי סוכר. 10:00 - כוס נס קפה עם כפית וחצי סוכר 12:00 - מעדן 0% + 2 פרוסות לחמית מחיטה מלאה 14:00 - סלט גדול(כולל גזר, מלפפון, עגבניות שרי, ביצה קשה,3 זיתים שחורים, טונה במים, תירס, נבטים, חסה, עלי בייבי (בלי שמן אבל אני שמה רוטב אלף האיים - ממש קצת)+ 2 פרוסות לחמית מחיטה מלאה/ סנדויץ מלחם קל עם פסטרמה וירקות/ חזה עוף על האש + פתיתים+ ירקות מאודים/ תפוחי אדמה צלויים + סלט כרוב עם גזר עם מתובל עם שמן (אני מגוונת את ארוחת הצהרים במהלך השבוע ובסוף השבוע אני אוכלת ארוחת צהרים בשרית + תוספת (אטריות עם רוטב עגבניות/ פתיתים/ תפוחי אדמה בתנור) 17:00 - 2 פירות + חטיף שומשום 20:00 - פרוסת גבינה צהובה 5% + מעדן 0% + שלווה טבעית (ללא סוכר, ללא מלח מחיטה מלאה תפוחה) (אם אני הולכת לעשות אימון באותו יום אני אוכלת לפני האימון פרי / חטיף שומשום וכשאני חוזרת אני אוכלת את המעדן עם השלווה (בדר"כ בערב אני אוכלת קצת כיון שבערב אני בכלל לא רעבה). בתודה מראש, טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות שיפור

אהרון
    31/07/2008

שלום רב, קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה וזהו התפריט שאני אוכלת שיש בו בערת 1000 קלוריות: בוקר -2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5% ו- 2 זיתים. 9:00 - כוס נס קפה עם כפית וחצי סוכר. 10:00 - כוס נס קפה עם כפית וחצי סוכר 12:00 - מעדן 0% + 2 פרוסות לחמית מחיטה מלאה 14:00 - סלט גדול(כולל גזר, מלפפון, עגבניות שרי, ביצה קשה,3 זיתים שחורים, טונה במים, תירס, נבטים, חסה, עלי בייבי (בלי שמן אבל אני שמה רוטב אלף האיים - ממש קצת)+ 2 פרוסות לחמית מחיטה מלאה/ סנדויץ מלחם קל עם פסטרמה וירקות/ חזה עוף על האש + פתיתים+ ירקות מאודים/ תפוחי אדמה צלויים + סלט כרוב עם גזר עם מתובל עם שמן (אני מגוונת את ארוחת הצהרים במהלך השבוע ובסוף השבוע אני אוכלת ארוחת צהרים בשרית + תוספת (אטריות עם רוטב עגבניות/ פתיתים/ תפוחי אדמה בתנור) 17:00 - 2 פירות + חטיף שומשום 20:00 - פרוסת גבינה צהובה 5% + מעדן 0% + שלווה טבעית (ללא סוכר, ללא מלח מחיטה מלאה תפוחה) (אם אני הולכת לעשות אימון באותו יום אני אוכלת לפני האימון פרי / חטיף שומשום וכשאני חוזרת אני אוכלת את המעדן עם השלווה (בדר"כ בערב אני אוכלת קצת כיון שבערב אני בכלל לא רעבה). בתודה מראש, טלי *****בוקר: גבינה 3% , להוסיף ירקות ****9.00+ 10.00 : סוכרזית במקום סוכר + פרי ****12.00 :לבן 1.5% במקום מעדן (יש בו סוכר) ****14.00: לוותר על העמילנים לטובת ירקות טריים\מבושלים ****17:00: במקום חטיף סומסום- 2-כפות שיבילת שועל עם חלב 1% או לבן 1.5% ****20.00: במקום מעדן - לבן **** מומלץ להמנע מחטיפים (מלא סוכר) ולהחליף בבננה או פרי יבש.. ****כפי שכבר אמרתי מולץ להגיע ל1200 ק לפחות. ****בתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה + שאלה לגבי מעדן

טלי
    31/07/2008

שלום רב, תודה רבה על התגובה. רציתי לשאול למה לפי דעתך עדיף לבן 1.5% הרי במעדן 0% יש רק כ- 50 קלוריות לגביע והוא ללא סוכר (אני מתכנונת ל- Yoplait או לדנונה עם פרי)ועל מנת להשלים את הסידן שלא נספג טוב ב-0% אני אוכלת את הפרוסת גבינה צהובה של 5% שמועשרת בסידן. דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם לא עדיף לשתות את הנס קפה עם סוכר מאשר עם סוכרזית כיון שלפי התפריט יוצא שאני לא מכניסה לגוף שום סוכרים חוץ מחטיף השומשום שגם אותו הצעת לי להוריד ולפי מה שאני יודעת סוכרזית הוא לא טוב לגוף. בתודה מראש, טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מעדן

אהרון
    31/07/2008

אמנם המעדן (כמעט) ללא שומן אבל יש בו סוכר וגם חומר משמר (בהעדר שומן שהוא משמר בעצמו) אני ממליץ לך להוסיף בעצמך חתיחות פרי, אם את אוהבת, ללבן 1.5%. מנימום של שומן דרוש לקליטת הסידן, אבל עדיף להיות במוצר עצמו. גם הסידן עדיף להיות במוצר באופן טבעי ולא כתוספת. גם גבינה צהובה 5% אינו מאכל איכותי ומכיל צבע מאכל (כמו כל גבינה צהובה) וגם כימיקליים נוספים. אם כבר, עדיפה גבינה לבנה, בולגרית או קוטג' עם אותו אחוז שומן. ***** הגוף אינו זקוק לסוכר שהוא צורה של פחמימה פשוטה וכמעט ש אין הבדל בין סוכר לבן, חום או דבש. זה רק עיניין של טעם. אנחנו אוכלים סוכר בגלל שאוהבים לא בגלל ש נחוץ. צריך לצמצם עד כמה שאפשר. נכון שהסוכרזית אינו בריא, אבל בין שני דברים רעים בוחרים את הפחות רע, הכל במתינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערות כלליות לתפריט

אהרון
    31/07/2008

קצת מגזימים בגישה שצריך לאכול כל 2-3 שעות ומסתבר שאת אימצת את השיטה. במחקר שפורסם לפני כמה שבועות בעיתון הארץ שנערך על ידי מכון בריטי מוביל לא נמצא שום הבדל בהורדה במשקל בין הקבוצה שחילקה את התפריט בין שלוש ארוחות מסודרות לבין אלה שאכלו 5-6 פעמים ביום. כמובן שמדובר על אותו תפריט עם ערך קלורי זהה. לפי דעתי מבוססת על ניסיוני, ריבוי הארוחות גורמת ליתר התעסקות באוכל "התיאבון בא עם האוכל". הייתי מציע לך להסתפק בשלוש ארוחות מסודרות ליד השולחן ועוד שתיים קלות, לכל היותר כולל הנשנושים שערכם הקלורי יש לקחת בחשבון. אני למשל, מסתפק בשלוש ארוחות אבל זה לא מתאים לכל אחד. לתיאוריה שצריך לשמור את קצב המטבוליזם גבוה על ידי ארוחות צפופות יש גם מתנגדים כאשר מדובר על הצלחה בהרזיה. **** מסקנה של מחקר השוואתי נוסף שבוצע על ידי מכון זר בקרב עובדי הכור בדינמונה מציינת שבין כל סוגי הדיאטה, התוצאות הטובות ביותר נותנת דיאטה דלת פחמימות ועשירת חלבונים (לא באופן מוגזם). כמו בכל דבר לזה יש יתרונות וחסרונות אבל לפי כל הדעות, הספורטאים צריכים להעשיר את תפריט בחלבון על חשבון יתר המרכיבים. ****בתפריט שלך לא הבחנתי בדגים טריים. מומלץ לפחות 3 פעמים בשבוע מתוך זה, פעמיים סלמון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    31/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו