מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסיתי כבר הכלרותי02/08/2008
אני בת 38 גובה 1.78 שוקלת 84קג שזה המשקל הכי גבוהה שלי למעט כשהייתי בחודש תשיעי... הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי עושה כושר כ5 פעמים בשבוע ריצה של 6קמ כבר למעלה משנה אני נורא רוצה לרזות וממש לא מצליחה להתמיד בבדיקת דם שעשיתי יצא TSH5.5 האם חילוף החומרים שלי איטי אושאני פשוט אוכלת הרבה יותר מידי? עשיתי הרבה דיאטות בעבר וירדתי יפה הפעם לא זז אצלי כלום לא משנה השיטה המלצות???מתחילה להתייאש וזה לא הולם את אופיי תודה רבה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רותי
ד''ר רוני חרמון02/08/2008משקלך לא כל כך גבוהה. בכדי לרדת במשקל צריך לעשות דיאטה מסודרת ובריאה במשך מספר חודשים ברצף ולהתמיד כל הזמן. לאחר מכן לעשות תוכנית ארוכת טווח לשמור על התוצאה להזמן רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי, לא בטוח שניסית את הכל
אהרון02/08/2008אם יש רצון, יש דרך. מצבך רחוק מלהיות קטאסטרופלי, יש לא מעט שהיו מוכנות להתחלף אתך. הנתונים שלך טובים בד"כ, הגובה מהווה יתרון בהרזיה וגם העודף לא נורא, תלוי במבנה הגוף. אמנם TSH גבוה יחסית, טיפה מעל הגבול התקין העליון דבר שמעיד על פעילות איטית של בלוטת התריס, כלומר מטבוליזם איטי מהממוצע. זה עדיין לא אומר ש BMR (קצב המטבוליזם הבסיסי) מטבטא בהכרח בערכים שאיאפשר לקזז בפעילות גופנית ותזונה נכונה. עם הנתונים שלך אני מעריך שכל הסטיה היא לא יותר מ-200 ק ליום, אפילו פחות מזה. אם זה מה שמדאיג אותך הייתי מציע לך לעבור בדיקת BMR במכון המתמחה בזה. הבדיקה כרוכה בתשלום אלא אם הופנית על ידי ק"ח. לאור הנתונים המתונים שלך, לא נראה לי שיפנו אותך. הפעילות האירובית שלך נכונה בהחלט אבל את חייבת גם פעילות בונה שריר לשימור מסת השרירים, אחרת המטבוליזם שלך ירד עוד יותר. הפסקת העישון מעידה שיש לך כוח רצון חזק דבר הכרחי במשטר הרזיה שזה למעשה אורח חיים. לא עוד דיאטות כפי שעשית בעבר והפסקת, אלא שינוי קבוע באורחות החים כאשר ספורט ותזונה נכונה צריכים להפוך למציאות מתמדת. עד שתגיעי ליעד שתקבעי לעצמך אני מציע לך לאכול מאוזן ומגוון כ1500 ק ליום, לשתות רק מיים והרבה, להמנע ממתוקים, טיגון, מוצרי חלב עתירי שומן, לאכול הרבה דגים וגם בשר רזה בלבד (לסלק את השומן והעור), שפע של ירקות, פירות בהגבלה, לחם ודגנים אחרים רק מלא. ****את צריכה לדעת שאחרי כל דיאטה, ולא חסרות דיאטות לא נכונת, קצב ההרזיה יורד בגלל אבוד מסת השרירים וההתגוננות של הגוף ש"זוכר" מה עשית לו בפעמים הקודמות. *****אסור לך להתייאש, אחרת זה הסוף ואני לא מאלה שמציעים לאהוב את הגוף שלך כפי שהוא. במקרה שלך יש סיכוי רב לשפר את המצב הגופני, מצב הרוח ומעל הכל הבריאות. ****אשמח להציע לך שיפורים בתפריט היומי שלך אם את מעוניינת. ****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.הרבה עידוד מכם:) אם הכוונה
רותי02/08/2008בפעילות בונה שריר אימון מכשירים במכון כושר אז אני עושה כפעמיים בשבוע.בנוסף על האירובית אנסה לדבוק ב1500קל ליום די מעצבן לספור קלוריות אז אני מחשבת כנקודות של שומרי משקל כ22-24 לפי מה שנתנו לי שם...מקוה שזה כ1500קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרותי
טלי04/08/2008שלום רותי, רציתי לספר לך שהיתה לי בעיה של תת פעילות בבלוטת התריס בעבר ואני השמנתי בגלל זה אבל לאחר שנתנו לי טיפול תרופתי של כדור שנקרא אלטרוקסין (מלח טבעי שהיה חסר אצלי בגוף) ואחרי שעשיתי דיאטה רצינית - כמו שאת עושה, הצלחתי לרדת 12 ק"ג וגם לשמור על כך. כלומר, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה בקשר לתוצאה של הבדיקה של TSH (התוצאה לא גבוהה מאוד אבל מנסיוני זה משפיע על המשקל ועלול לגרום לעליה במשקל). צריך לעשות בדיקות דם תקופתיות ל- TSH כיון שיכולה להיות גם בעיה הפוכה של ירידה במשקל (יתר פעילות של הבלוטה) ותופעות נוספות. הסטייה בבדיקה שלך היא מאוד קטנה אבל אני הייתי בודקת את הענין עם הרופא. בברכה, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)