מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה את עזרתכם, בבקשה..מישהו יודע?03/08/2008
שלום :) קוראים לי נוי, אני בת 14, שוקלת 43.8 בגובה 1.60, כן, אני יודעת המשקל שלי מאוד נמוך והנה הסיפור: הייתי ילדה שמנמנה , הלכתי לדיאטנית קלינית והצלחתי לרדת בתוך 5 חודשים למשקל של 48.5 מ-58... נפסק לי המחזור מרגע תחילת הדיאטה, אחת הסיבות כנראה הייתה שהדיאטנית שלי שכחה להוסיף מקבוצת השמן, אבל גם אחרי שהוסיפה מקבוצת השמן, כנראה כבר היה מאוחר מדי והמחזור לא חזר. הייתי מאוד קפדנית, והתחלתי לשמור על המשקל הקיים שהייתי מרוצה ממנו, 48.5, כולם ביקשו את הדיאטה שלי והתרשמו מהתוצאות, לא היו לי תחושות של רעב או כל דבר מהסגנון הזה.. נסעתי לחופשה באילת, ושם חליתי בדיזנטריה (מחלה של שלשולים קשים) הייתה תקופה מאוד קשה, אושפזתי בבית חולים, וכעבור שבוע הצלחתי לצאת מהמצב החמור אך לא חזרתי לעצמי, באותם ימים לא הצלחתי לאכול כשבוע, וירדתי למשקל של 46 קילו.. התחלתי לאכול קצת יותר, מבלי להסתכל על הדיאטה, והמשקל התנדנד, עלה-ירד, עלה-ירד... עבר חודש וחצי, עד עכשיו לא בדיוק חזרתי לעצמי, והמשקל לא משנה כמה אני אוכלת ומה (גלידות, המבורגרים, קרפים, עוגות, כל הדברים שהכי הכי משמינים בכמויות כמה שיותר גדולות שנאי יכולה, כי בכל זאת הקיבה הצטמצמה ויש לי תחושה נוראה אחרי שדחפתי הרבה אוכל) אני לא מצליחה לעלות במשקל ואפילו יורדת, אני כבר שוקלת 43.8 כמו שכתבתי למעלה, לעתים המשקל יכול לרדת קילו מאה בשלושה ימים, כמו שקרה לי בשלושה הימים האחרונים, אבל אתמול אחרי קצת יותר דחיפת אוכל עליתי למשקל של 43.8 מ-43.6... מה עליי לעשות? האם אני אוכלת נכון ופועלת נכון? כמובן שחוץ מהמתוקים והג'אנק פוד שהתחלתי לאכול בהגזמה אני גם אוכלת דברים מזינים ובריאים כגון לחם מלא, מוצרי חלב, ירקות, פירות, דגים, בשר, משתדלת לאכול אוכל מטוגן ולהוסיף מקבוצות השמן וכו'.. האם הג'אנק פוד עלול לשנות לי את מבנה הגוף או שזה לא משנה מאיזה סוג מזון אעלה במשקל? אינני רוצה לחזור למשקל של 58 קילו כמובן, אך בכל זאת אני רואה שאני חייבת לעלות למשקל של לפחות 48.5 כדי להראות טוב יותר, להרגיש טוב יותר ולא חלשה ועייפה... בתודה, נוי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפוכה ולא פשוטה
אהרון03/08/2008נראה שנפלת על דיאטנית לא טובה ואני מכיר הרבה מקרים שבסוף התהליך מתגעגעים למצבם מלפני הדיאטה הלא חכמה. הדיאטה זה דבר רציני במיוחד עבור נערות בגיל שלך. גם ילדים צריכים דיאטה אבל זה לא אומר שהיא משחק ילדים. גם מה שאת עושה לתיקון המצב, אינו הדבר הנכון. אכילת ג'אנק פוד לא תפתור את הביעה וגם הפרזה בגלידות, עוגות וכו". זה יכול חו"ח להוביל אותך להפרעת אכילה, ממנה יהיה קשה לצאת. אחד מהסימפטומים הוא שאת מתעסקת באופן קבוע במדידת המשקל ברזולוציה של גרמים.*****הדבר הנכון בשלב זה הוא לפנות לרופא מומחה בדיאטות, בעל מוניטין שיבדוק אותך ויבנה לך תוכנית מתאימה למצב הבריאותי שלך שכנראה נפגע. לא מאוחר לקחת את עצמך בידיים ולשמור על הנכס הכי יקר שלך: הבריאות! ****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נוי
ד''ר רוני חרמון04/08/2008אם את אוכלת כמו שאת מספרת ולא עולה במשקל את חייבת לעשות בדיקות רפואיות. אם הכול יהיה תקין בבדיקות את תצטרכי להפסיק עם ג'אנק פוד וממתקים ולאכול בצורה מסודרת 6 פעמים ביום כל פעם קצת ותצטרכי לבנות תוכנית של אימון גופני להגדלת כמות השריר בגופך. בהמשך קיבולת הקיבה שלך תגדל ותוכלי להעלות את כמות האוכל בכול ארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה על התשובות :]
מישהו יודע?04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)