כמה קלוריות צריך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה קלוריות צריך?
    שרונה
    04/08/2008

בת 37, 1.60, 90 ק"ג הגיע הזמן לעשות מעשה - אני צריכה להפחית 30 ק"ג מהמשקל (את 30 הק"ג הללו צברתי ב-10 השנים האחרונות). בכוונתי לשנות את התזונה שלי ולעסוק בפעילות גופנית מתונה (1/2 שעה, 4 פעמים בשבוע). אני לא רוצה לאכול מעט מדי כדי לא להאט את חילוף החומרים, אך כמובן מספיק מעט כדי לרדת במשקל... כמה קלוריות עליי לצרוך ביום (כמובן, בצורת ארוחות מאוזנות) על מנת לרדת במשקל? אודה מאוד לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה קלוריות צריך?

הוספת תגובה

• תשובה מסובכת לשאלה פשטנית

אהרון
    04/08/2008

אפשר להבין מדבריך שעד עכשין לא התמודדת עם הבעיה וטוב מאוחר מאף פעם. במצב שלך הדבר הכי מומלץ הוא לגשת לרופא המתמחה בנושא שיערוך לך בדיקות מקיפות ובהמשך יבנה לך תוכנית הרזיה ל6-12 חודשים תוך התחשבות בנתונים ומיגבלות אישיות. יש להניח שכמה מהמערכות שלך הושפעו מהעודף הניכר ולהיפך.******לאחר שאת פונה דרך הפורום אני מניח שאת מצפה לתשובה שונה מהפניה לרופא, והרי היא: *****מניתוח הנתונים, מעריך אני שאחוז השומן שלך הוא כ50% או מעבר לכך, דבר שמאט באופן ניכר את קצב חילוף החומרים הבסיסי (BMR) פר ק"ג גוף. זה קורה בגלל שהשומן צורך הרבה פחות אנרגיה במצב מנוחה מאשר השריר. מצד שבי המסה הכוללת שלך גדולה באופן מוחלט, לכן צריכת האנרגיה המכנית גדולה לאמור בתנוע את צורכת הרבה אנרגיה. מהמשפט הנ"ל קל להקיש לגבי התרומה של הפעילות הגופנית לשריפת השומן כספק אנרגיה עיקרי במצב של גירעון קלורי שלילי.******במצב שלך אינני מתכוון להציע חך תפריט מסויים אבל אתן לך כמה קווים מנחים. בשלב הראשון פעילות אירובית קלה בלבד של 30-60 דקות כל יום, כגון הליכה תוך הגברת הקצב עם התקדמות ההרזיה. על מנת לשמר עד כמה שאפשר את מסת השרירים (דבר הכרחי בעיקר במצב שלך) אני מציע להצטרף לקבוצה של התעמלות בריאותית או פילטיס 2-3 פעמים בשבוע או לחילופין תרגילי כוח בעומס נמוך אבל עדיין אפקטיבי בחדר כושר תחת הדרכה והשגחה מקצועית.******ואחרון, אחרון חביב, התזונה. 4-6 ארוחות ביום, מתוכן 3 עיקריות תוך המנעות ממתוקים, טיגון, מאכלים שמנים, משקאות ממותקים (רק מים והרבה), צמצום בפחמימות מרוכזות אבל תמיד מחיטה\דגנים מלאים, סלט חופשי מורכב ממגוון ירקות (5 צבעים) אבל ללא רוטב מלבד כפית שמן ומיץ לימון, פירות טריים בהגבלה (2-4). בהתחלה הדיאטה לא צריכה להיות חריפה מדי אבל לפי עקרונות התזונה הנכונה. 1400 ק בחודש הראשון יעשו את העבודה בלווי הפעילות הגופנית המתונה. בהמשך יש להוריד את הערך הקלורי או להעלות את מכסת הפעילות הגופנית תוך הגברת העצימות. 4-5 ק"ג בחודש הראשון זה סביר אבל הקצב ירד בהמשך והיעד היא התייצבות של 2 ק"ג לחודש. כל התהליך צריך לקחת שנה אבל גם אם יהיה יותר זה בסדר, העיקר ההתמדה. ******בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רונה

ד''ר רוני חרמון
    06/08/2008

כל הכבוד על היוזמה את חייבת להתחייב לחצי שנה לשתות הרבה מים ולעשות הליכות במשך שעה פעמים בשבוע. לגבי האוכל את צריכה לאכול קצת פחות קלוריות ליום מתוצאת החישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב קלוריות

רוני
    06/08/2008

שלום , מאין צמח החישוב הזה של משקל 0.9X24X . ? מה מייצג כל ביטוי בנוסחא הזאת? והאם זה נכון גם לגבי ילדים? שאלה נוספת: איך אתה מציע להתחיל את פרויקט הטיפול בעודף המשקל של ילדים , ( גילאי 13-18) כך שלא ייפגעו וירצו לשתף פעולה. חן , חן , רוני ( זכר...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונה

טלי
    07/08/2008

שלום רב, רציתי לעודד אותך ולספר לך שמישהי שאני מכירה הצליחה לרדת 10 ק"ג במשקל במשך כחודשיים רק בזכות זה שהורידה את המתוקים, מה שמטוגן, מאפים והתחילה לאכול מסודר, כמויות יותר קטנות של אוכל ואוכל בריא (היא משתדלת להביא לעבודה אוכל מבושל לצהרים וכך היא גם הצליחה להוריד במשקל) ובנוסף היא עושה התעמלות פעמיים בשבוע. כלומר, מה שרציתי להגיד לך שאת יכולה לרדת בעזרת התמדה וכוח רצון הרבה יותר מ- 2 ק"ג בחודש (לפי ההמלצות באתר) ובהנחה שאין לך בעיות בריאותיות כמו תת פעילות בבלוטת התריס שעלולה לגרום להשמנה וניתן לבדוק זאת באמצעות בדיקת דם פשוטה. זה ידוע שלאנשים שצריכים לרדת כ- 30 ק"ג במשקל יותר קל להוריד במשקל מאשר לאנשים שצריכים לרדת במשקל רק 3, 4 ק"ג. בהצלחה! טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו